Sari direct la conținut

​MAGAZIN Limbajul care nu cuprinde numere. De ce ne clatinam atunci cand bem mai mult. Excesul de creativitate dauneaza grav societatii. Supermanii dintre noi. Primul om complet bionic. TED Talks

HotNews.ro
Ghosts, Foto: Muzart Grafica
Ghosts, Foto: Muzart Grafica

De ce unele amintiri dispar cu totul, iar altele raman? Unde se duc amintirile care dispar? Va mai amintiti de pilda ce culoare avea primul Dvs costum de baie? O regiune aflata adanc in interiorul creierului are „misiunea” de a impiedica formarea de noi amintiri. Se cheama hipocampus. Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins au venit cu o noua teorie potrivit careia de fiecare data cand ne amintim ceva, un set similar, dar nu identic de neuroni sunt activati. Fiecare reactivare re- codifica amintirea, si in functie de care dintre neuroni sunt activati, pot slabi sau sa actualiza anumite caracteristici ale amintirii. Pe aceeasi tema, aici un alt text.

NATURA UMANA:

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • Pizza physics

  • Mind Blow

  • Acesta nu e galben!

  • Cele mai periculoase locuri de munca

  • 25 de micro-populatii de pe Pamant. 🙂

  • TED TALKS. Brene Brown: Ascultand rusinea.

Rusinea este o epidemie de care nimeni nu vorbeste, secretul din spatele multor forme de comportament deviat. Brene Brown, a carei prelegere precedenta a devenit virala, exploreaza ceea ce se poate intampla cand oamenii se confrunta cu rusinea lor. Umorul, umanitatea si vulnerabilitatea ei stralucesc prin fiecare cuvant.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?

O duminica frumoasa tuturor!

Sursa foto articol.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro