Sari direct la conținut

MAGAZIN Sa nu faceti dragoste cu oameni din viitor! Cat de unici suntem de fapt? O inventie de Nobel. Nu mai credeti in ceea ce vedeti la Tv. Cum isi fabrica creierul amintirile. TED Talks

HotNews.ro
clouds, Foto: Photopuppeteer
clouds, Foto: Photopuppeteer

Efectele vizuale pe care le vedem in filme s-au imbunatatit enorm. Nu se compara cu scena din 1902 (hilara, astazi) in care Georges Melies a „surprins” o nava spatiala lovindu-se de Luna. Exista un numar imens de filme in cazul in care spectatorii nici macar nu isi dau sema ca ceea ce vad ei e un special effect. Exact ca-n politica damboviteaza, ce s-o mai lungim…

  • Un experiment cu apa si sunete. Musai de vazut

  • Patruzeci de harti care iti explica lumea. Hartile pot fi un instrument extrem de bun pentru a intelege lumea si modul in care functioneaza, dar ele arata doar ceea ce li se cere sa arate. Sunt harti pe care nu le-am invatat in scoala, originale. Sunt incluse linkuri pentru a le putea „citi” mai in detaliu.

Un alt fel de Zorba….

:

  • O inventie pentru care eu as da Nobelul. Cum sa ne iluminam casa fara curent electric, cu niste pet-uri de Cola, putin clor….Inventia ii apartine unui mecanic brazilian,  Alfredo Moser. Acum, omul are comenzi de milioane de locuinte de iluminat. Si se bazeaza pe refractie.
  • Care-ati ucis industria muzicala? O explicatie interactiva. Incepand cu anul 2000, veniturile din vanzarea de discuri, CD-uri, muzica in generl s-a redus la jumatate. Cine e de vina? Apple cu al sau iTunes? Pirateria? Directorii caselor de discuri? Cantaretii? Sa vina Guta si Salam sa-mi cante ceva de jale!
  • Cei de la Smarter Every Day  fac cele mai faine materiale video cu diverse chestii. O mostra o aveti mai jos:

  • Ce se intampla daca ne uitam intr-o oglinda sferica?

  • Chimistii va explica de ce desprindeti cu mare greutate un pahar de pe o masa uda. Si ce e mai greu de desprins: un pahar cu apa sau unul cu alcool. Se pare ca apa e mai dificil de ridicat. De aia se bea alcool, ramane paharul cu apa lipit pe masa…
  • Oi fi eu mai conservator, dar in viata vietilor mele nu as face dragoste cu cineva din viitor. Ar  putea sa ma ucida!!!
  • Ei, daca as fi avut in liceu la fizica un prof ca asta….

  • Echilibrul intre viata personala si munca, spune Nigel March, e mult prea important pentru a fi lasat in mainile angajatorului tau. La TEDxSydney, Marsh expune o zi ideal echilibrata intre timpul pentru familie, timp personal si productivitate – si ofera cateva incurajari provocatoare pentru a o transforma in realitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro