MAGAZIN Teorii in care nu mai crede nimeni. Elysium. 23 de cuvinte utile in cazul in care te intorci in timp. Cum se manipuleaza visul unui soarece. Banii te fac mitocan. De ce bate vantul? Lista tarilor cu cele mai putine ore de munca. TED Talks
Acestea ne suntsurselepreferate in cazul stirilorcare acoperalumeaafacerilor si finantelor.De lamacroeconomielafinante si micro-economie,acesti oamenivaloreaza baniatunci cand vine vorbadefurnizarea deinformatiide mare valoare. Daca o sa vi-i treceti in bookmark sau o sa-i urmariti pe twitter, nu veti avea decat de castigat. Bonus:pe cine sa citim/urmarim in zona stiintelor. Bonus plus: lista celor care trebuie musai cititi cand vine vorba de tenologie.
- Americanii lucreaza in medie 38 de ore pe saptamana. Romanii lucreaza in medie 40 de ore. Olandezii au saptamana medie de lucru de 29 de ore. Iata lista tarilor cu cele mai putine ore de munca. Dar important nu e CAT muncim, ci CAT DE MULT PRODUCEM in acele ore de munca.
- Am fost si eu duminica seara la Elysium. Sincer, mai mult de nota 6 nu i-as fi dat. Dar sa vedem ce spun altii despre ceea ce a fost gresit si ce nu in recentul film cu Matt Damon si Judie Foster
- Cele mai ciudate 10 fenomene naturale:
- Vantul bate peste tot pe Pamant. Aerul este permanent in miscare, uneori usor, uneori cu violenta. De ce bate insa vantul? Presiunea, temperatura si viteza de rotatie contribuie fiecare la formarea vantului. Iata cum:
- Banii te transforma in mitocan. Bine, o sa intrebati unde e stirea, intrucat toti am vazut ca cei bogati se comporta ca si cum banii le-ar cumpara protectie in fata legii. Stirea e ca si Dv puteti deveni unul din acei bogati pe care banii il transforma intr-un…
- Tinerii de azi nu fac dragoste nici mai des si nici cu mai multi parteneri decat cei din anii`80. In schimb, vorbesc mult mai mult despre asta. Aici e toata diferenta, spun studiile…
- 23 de cuvinte pe care e bine sa le stii daca te intorci in timp in anul 13.000 I.C. Limba este flexibila si in continua schimbare, asta stim cu totii. Nu e un secret: Burebista habar n-avea ce e ala „task” sau „job”.Dar evolutia limbii nu este doar o chestiune de cuvinte noi care apar ci si o problema de disparitie a altor cuvinte. Pana de curand, lingvistii considerau ca un anumit cuvant nu poate supravietui mai mult de 8.000 de ani. Dar o echipa de cercetatori a identificat doua duzini de cuvinte vechi de peste 15.000 de ani – care se folosesc si astazi.
- Un numar ridicat de catolici din Fresno, California, cred ca un copac aflat langa Catedrala Sf. Ioan plange cu lacrimile Domnului. Iar daca spui un psalm langa el, copacul incepe sa planga in hohote, spun credinciosii. Numai ca cercetatorii au gasit ce provoca plansul copacului: Excrementele unei insecte!
- Cei mai nebuni 10 monarhi din istorie:
- Ce boala avea Anankin Skywalker? (pe scurt: Borderline Personality Disorder)
- Teorii in care nu mai crede nimeni. Sau aproape nimeni. Cum ar fi aceea din Antichitate care spunea ca mieii cresc ca plantele, din Pamant.Sau ca, atat Soarele cat si celelalte planete sunt locuite
- In ciuda sutelor de ani de studiu, oamenii de stiinta inca stiu foarte putine lucruri despre motivele pentru care oamenii viseaza sau de ce unii isi amintesc cu claritate visele si altii nu. Pentru a afla daca exista diferente masurabile intre aceste doua ultime categorii, cercetatorii au apelat la voluntari care au fost supusi unor teste. Diferentele constau in activitatea unor unde cerebrale. Mai puteti citi pe aceeasi tema cum au reusit cercetatorii de la MIT sa manipuleze visul unui soarece.
- Inovatia acum este la mare cinste. Dar nu a fost intotdeauna asa. Inainte vreme, a fi inovator putea fi o acuzatie foarte grava. Despre surprinzatoarea evolutie a termenului „inovatie„
- Cat costa sa fii Batman?
- 10 Awesome Bar Bets!
- In sfarsit, studiul pe care il asteptam de-o viata! Statul pe mess cu colegii de munca iti imbunatateste moralul si va face mai productivi. Asa ca, daca iar va ia seful ca stati pe Facebook sau pe mess, aratati-i acest pdf!
- Este psihologia o stiinta sau nu? Unii spun ca nu, intrucat nu indeplineste cele cateva conditii minime necesare: o terminologie clar definita, conditii experimentale controlate, reproductibilitate, predictibilitate si testabilitate
- O scurta istorie a fizicii:
- Fibromialgia este o afectiune medicala cronica, ce se caracterizeaza prin durere difuza si sensibilitate in muschi si tesutul moale (tendoane, ligamente), puncte sensibile localizate si tulburari de somn, slabiciune si o varietate de alte simptome. Aceste probleme pot fi suparatoare si pot intrerupe activitatea zilnica a persoanei. Dar cat de reala e fibromialgia? Complicat de spus…
- TED Talks. Aparent Eleanor Longden era la fel ca orice alt student care incepe facultatea, bucuroasa si lipsita de griji. Asta pana cand vocile din capul ei au inceput sa vorbeasca. La inceput inofensivi, acesti naratori interni au devenit din ce in ce mai potrivnici si dictatoriali, transformandu-i viata intr-un cosmar. Diagnosticata de schizofrenie, sub efectul medicatiei si in final ignorata de un sistem care nu stia cum s-o ajute, Longden relateaza povestea emotionanta despre cum si-a recuperat sanatatea mentala dupa ani de lupta, si sustine ca a reusit sa supravietuiasca pentru ca a invatat sa-si asculte vocile:
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro