Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu: Nu am luat decizia de a candida la prezidențiale / Cum justifică cheltuielile de la „palatul împăratului”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, la România TV, că nu a luat nicio decizie în privința candidaturii la alegerile prezidențiale.

Premierul invocă că are multe probleme la guvernare de rezolvat, de întârit Coliția cu PNL și nu a avut timp să se gândească la acesastă problemă.

Totuși, Ciolacu consideră că PSD are foarte multe resurse și e „vremea ca România să aibă un președinte de orientare socialistă”.

Liderii PSD şi PNL au agreat, în şedinţa de marţi a coaliţiei, ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 15 septembrie, iar al doilea tur pe 29 septembrie.

„Nu fac nicio diferenţă între Simion, Drulă, Barna, Cioloş. Ce au lăsat în ţara asta? Îi compar pe toţi cu Mirel din Turnu Măgurel”

Ciolacu a afirmat că nu face nicio diferenţă între George Simion, Cătălin Drulă, Dan Barna, Dacian Cioloş, întrebând ce au lăsat aceştia în urma lor pentru ţară. El i-a comparat pe toţi cu „Mirel din Turnu Măgurele”, personaj din cântecul Macarena al Erikăi Isac, susţinând că acesta este şi stilul lor: se pricep la toate, le ştiu pe toate.

„Nu fac nicio diferenţă între Simion, Drulă, Barna, Cioloş. Ce au lăsat în ţara asta? Unul a lăsat un miliard la vaccinuri, a lăsat spitale în flăcări. Nu am văzut nimic făcut, ceva, zero fonduri europene. E prima oară când închidem un exerciţiu financiar cu 95%. 0,13% aveau fonduri europene. Zero autostrăzi, mergea cu ranga să distrugă chioşcuri”, a declarat Ciolacu.

„Palatul Împăratului”: Președintele Iohannis nu mi-a cerut niciodată o casă de protocol

Premierul a vorbit și despre dezvăluirile Recorder susținând că guvernul pe care-l conduce nu are nicio implicare și că președintele Iohannis nu i-a cerut niciodată o casă de protocol.

„Nu există nicio solicitare de la președintele României pentru această vilă. Clădirea e monument istoric gradul I. Guvernul nu a alocat niciun ban pentru această vilă, se fac lucrări de consolidare din banii proprii ai RA-APPS și nu e singura în acest stadiu”, a spus Ciolacu.

Șeful guvernului spune cu RA-APPS i-a argumentat necesitatea acestor reparații fiindcă este o clădire monument istoric cu risc seismic.

„M-am lămurit. Nu este niciun act normativ în Guvernul României, la Secretariatul General care să aloce bani pentru acea clădire. Mai mult, este o decizie a Consiliului de Administraţie. E cu grad seismic, din ce am înţeles eu, este o clădire reprezentantivă şi în al treilea rând este monument istoric clasa A”, a explicat premierul.

Până acum s-a investit în consolidare în jur de două milioane de lei

El a precizat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre viitoarea sa locuinţă după ce îşi va încheia mandatul.

„Ce am întrebat la RA-APPS şi mi s-a răspuns foarte clar: niciun ban de la bugetul statului nu a fost investit. Aşa este decizia Consiliului de Administraţie. Sunt din venituri proprii, au hotărât – şi nu este singura clădire – să facă aceste investiţii. Mi se pare imens. Am înţeles că până acum s-a investit în consolidare în jur de două milioane de lei, fiind o investiţie multianuală. Acesta este adevărul. Nu am la Guvern, la Secretariatul General, verbal nu am avut niciodată o discuţie, nu e făcută nicio solicitare de la preşedinte”, a afirmat premierul.

El a precizat că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Vila Lac 1.

Administraţia Prezidenţială a transmis, marți, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

Reacția vine după o investigație Recorder potrivit căreia Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol, în timp ce toate indiciile duc către un singur nume atunci când vine vorba de beneficiarul acestei renovări.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro