Sari direct la conținut

Maria Zaharova jubilează după victoria partidului extremist, înființat de un fost ofițer SS, în alegerile din Austria

HotNews.ro
Maria Zaharova jubilează după victoria partidului extremist, înființat de un fost ofițer SS, în alegerile din Austria
Maria Zaharova, la un briefing de presă susținut de Serghei Lavrov, ministrul rus al afacerilor externe, la sediul ONU din New York, SUA, 28 septembrie 2024. Sursa foto: Lev Radin/ZUMA Press Wire/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ministerul de Externe al Rusiei a afirmat miercuri că victoria Partidului Libertății (FPO – formațiune de extremă-dreapta) în alegerile parlamentare din Austria, desfășurate weekendul trecut, arată că societatea austriacă s-a săturat de „poziția antirusească” a autorităților, informează Reuters.

Declarația, făcută de Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a ministerului condus de Serghei Lavrov, a fost făcută în timp ce președintele Austriei a făcut apel la toate partidele din parlament să evite „confruntarea” și să caute compromisuri în cadrul negocierilor pentru alcătuirea unei coaliții de guvernare, în contextul în care victoria FPO în alegeri a lăsat formațiunea departe de majoritatea absolută.

Partidul eurosceptic FPO, prorus, a intrat în istorie câștigând alegerile parlamentare pentru prima dată după înființarea lui în anii 1950 – sub conducerea unui lider care a fost ofițer SS și deputat nazist -, dar are nevoie de un partener de coaliție pentru a guverna, iar celelalte partide au anunțat că nu sunt interesate de o colaborare.

„Victoria Partidului Libertății în alegerile austriece reflectă oboseala publicului față de cursul autorităților țării în ceea ce privește politica anti-rusească, războiul sancțiunilor și distrugerea legăturilor comerciale cu țara noastră”, a declarat Zaharova, în fața reporterilor.

„Austriecii își amintesc vremurile în care primeau bonusuri fantastice din interacțiunea cu țara noastră și nu înțeleg de ce ar trebui să renunțe la ele. Adevărul începe să iasă la iveală, ei înțeleg ce se întâmplă, astfel încât aceste tendințe vor continua să ia amploare”, a mai susținut Zaharova.

INTERVIURILE HotNews.ro