Sari direct la conținut

Monitorul a amorsat un butoi cu pulbere

Monitorul

Munte la pretul unui apartament

In primul articol, intitulat „Anghel si-a cumparat un munte la pretul unui apartament”, am aratat cum firma presedintelui CJ Prahova, Fibec Holding Campina, la care detine 44,2% din actiuni, a castigat licitatia pentru vanzarea a 68,87 de hectare de pasune si concesionarea altor 30,9 hectare de padure organizata de Primaria Secaria.

Pretul cu care Florin Serghei Anghel a cumparat muntele este neverosimil: 150.000 de euro, adica 0,22 de euro/mp, cam cat un apartament in centrul Ploiestiului. Si asta nu e tot. Redeventa pe care firma lui Anghel o va plati pentru cele 30,9 hectare de padure este de 40.000 de euro, suma platibila in rate pe 49 de ani.

Merita mentionat ca la licitatie au participat alte doua firme din Campina: Cirex si Protelco.

Pe site-ul www.protelco.ro, la sectiunea cadastru, printre clientii de referinta figureaza chiar firma lui Anghel, SC FIBEC Holding SA! Daca mai spunem ca Protelco SA Campina este castigatoarea mai multor licitatii organizate de Consiliul Judetean unde presedinte este Florin Serghei Anghel, printre care Planul Urbanistic Zonal al cartierului de la Tatarani, proiect 100% initiat si sustinut de

liderul Partidului Conservator, puteti sa realizati care a fost rolul acestei firme campinene in licitatia de la Secaria. Despre acest tun imobiliar, Florin Serghei Anghel a declarat ca „este o afacere riscanta”.

Afaceri cu Termoelectrica pe banii primariilor

Nu doar seful PC Prahova a avut de castigat de pe urma afacerilor cu bani publici, ci si subordonatii sai pe linie de partid. Este vorba de doi dintre membrii importanti ai organizatiei judetene PC: primarul comunei Lipanesti, Robert Nica si consilierul local din Campina, Costel Stefanovici. Monitorul a descoperit ca primul este asociat al firmei Romwatt, iar al doilea la societatea Dacelectric.

Ce legatura au aceste firme cu banii publici? Ambele fac afaceri cu Termoelectrica, societate care apartine Consiliului Judetean Prahova, condus de Florin Serghei Anghel si al carei director, Mihnea Dogaru este asociat al lui Anghel intr-o alta firma.

Revenind la Termoelectrica trebuie spus ca firma primarului PC, Robert Nica, ii furnizeaza becuri, iar societatea consilierului PC Campina presteaza diverse servicii.

Cat de profitabile sunt aceste afaceri pe care membrii PC le fac cu Termoelectrica? Va lasam pe dumneavoastra sa decideti reamintindu-va ca iluminatul public din comuna Drajna, lucrare executata prin forte proprii de primarie, a costat de aproape 10 ori mai putin decat modernizarea iluminatului public in Lipanesti, serviciu prestat de Termoelectrica.

Despre aceasta situatie, Florin Anghel a declarat ca nu face parte din AGA Termoelectrica pentru a interveni in relatiile cu firmele apropiatilor sai, omitand sa aminteasca despre asocierea sa in aceeasi firma cu directorul Termoelectrica sau de stransele relatii pe care le are cu primarul PC din Lipanesti, Robnert Nica, sau consilierul PC din Campina, Costel Stefanovici.

FIBEC inundata cu bani europeni

Fibec SA Campina este firma sotiei presedintelui CJ Prahova, Florin Serghei Anghel. Iata cateva dintre lucrarile executate de FIBEC SA pe bani europeni: Brebu – alimentare cu apa (un milion de euro), Chiojdeanca – extindere retea apa (15 miliarde de lei vechi), Barcanesti – asfaltare 6 km drum comunal (16 miliarde de lei vechi).

Dintre toate lucrarile efectuate de FIBEC, doua proiecte SAPARD de ultima ora ne-au atras atentia. Prima ar fi lucrarea de un milion de euro de la Valea Doftanei unde primar este Gheorghe Mosor. Mosor este, insa, primar al Partidului Conservator. Pe linie politica i se subordoneaza tocmai lui Florin Anghel, presedinte al PC Prahova.

Cat de moral este ca firma sotiei sefului de partid si sefului pe ordine administrativa al primarului sa participe la o licitatie organizata de un subordonat politic al sotului? Este o tema de dezbatere. O situatie diferita apare la Stefesti. Viceprimarul Petre Stroescu ne-a declarat: „Avem un proiect de asfaltare a aproape 40 de kilometri din finantare Sapard.

Lucrarea a fost facuta pana acum aproape jumatate, pentru ca firma constructoare nu a vrut sa lucreze iarna. Valoarea totala este de peste 800.000 euro, iar societatea care a castigat licitatia este FIBEC Campina”. Interesant este insa faptul ca la licitatie au mai participat, alaturi de FIBEC, SC Drumuri si Poduri SA si SC Pragosa Romania SRL”.

SC Drumuri si Poduri SA este o firma apartinand 100% Consiliului Judetean Prahova, condus de Florin Serghei Anghel. Director la SC Drumuri si Poduri este Costel Horghidan, membru al Partidului Conservator, aflat si el pe lista pentru alegerile europarlamentare din partea acestui partid. Si asta nu e tot.

Firma portugheza care a pierdut in fata FIBEC a castigat apoi o licitatie organizata de Consiliului Judetean Prahova, pentru „Reabilitare aductiune apa Azuga-Sinaia, zona Vadu Cerbului”, in valoare de 10,7 miliarde de lei. Astfel apare o alta tema de dezbatere publica.

Filiera portugheza

Dintre toate anchetele publicate de Monitorul avand ca subiect afacerile familiei Anghel, cele mai violente reactii le-au starnit „Filiera Portugheza”.

In vara acestui an, Florin Serghei Anghel a intrat intr-o relatie privata de afaceri cu administratorul portughez al unei firme care a preluat de la Consiliul Judetean 102,15 hectare de teren pentru a construi un cartier rezidential la Tatarani. Este vorba de cetateanul Vaz Antunes Hernani, administratorul PLUSVAG INVESTIMENTOS S.R.L.

Romania, firma care deruleaza proiectul cartierului de la Tatarani, dar si asociatul lui Anghel in firma IMOB Development SRL Ploiesti.

Actionariatul acestei societati, infiintata la 13 iulie a.c., adica la doua saptamani de la semnarea unui contract intre PLUSVAG INVESTIMENTOS si Consiliul Judetean Prahova ne-a oferit multe surprize: Florin Serghei Anghel (10%), Alexandru Serghei Anghel (fiul presedintelui Consiliului Judetean – 25%), Gheorghe Armasu (3%), Mihnea Dogaru (directorul SC Termoelectrica SA Ploiesti, societate

detinuta 100% de CJ – 3%), Radu Ionescu (vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova – 3%), Dan Teodorescu (director al SC Brazi Industrial Parc SA, societate detinuta de CJ – 3%), Burtescu Adrian Nicolae (3%), Stanescu Adrian Nicolae (2,5%), Dedu Alexandru Mihai (2,5%) si… cetatenii portughezi Vaz Afonso Domingues Mota Hugo Manuel (18%) si Vaz Antunes Hernani (27%).

Obiectul de activitate al firmei in care Hernani si Anghel sunt actionari este dezvoltarea (promovarea) imobiliara. Dat in vileag, Anghel a declarat intr-o conferinta de presa ca „Societatea IMOB Development SRL Ploiesti nu are nicio legatura cu parcul rezidential de la Tatarani”. Pana la proba contrarie, nu-l contrazicem.

Dar nu putem sa nu ne intrebam cat este de moral ca presedintele consiliului Judetean Prahova, Florin Serghei Anghel, sa pledeze in sedinta legislativului judetean, cauza partenerului sau de afaceri portughez? S-a intamplat in sedinta din 27 iulie a.c., unde Anghel a insistat ca 15 hectare din terenul de la Tatarani sa poata fi vandute de catre firma asociatului sau, PLUSVAG INVESTIMENTOS, unui

investitor care sa ridice un mall. Hotararea a fost votata fara probleme, desi pretul acestei tranzactii nu este mentionat nicaieri in textul proiectului de hotarare. Se face referire doar la suma de 27 milioane de euro ca valoare a complexului comercial, nu a terenului, iar aceasta doar in expunerea de motive semnata de Florin Serghei Anghel.

Nu in textul proiectului de hotarare, asa cum ar fi fost normal! Se ridica, astfel, mai multe intrebari: de ce nu a fost realizata o evaluare clara a terenului? De ce a trebuit sa vanda terenul portughezii si nu l-a vandut direct Consiliul Judetean, prin licitatie, catre companiile interesate sa construiasca mall-uri in partea de sud a Ploiestiului? De ce a mai castigat licitatia pentru terenul

de 102,15 hectare PLUSVAG INVESTIMENTOS S.A., daca nu este in stare sa construiasca mall-ul, hotelul si spatiile pentru birouri, asa cum s-a angajat prin contract? De ce Florin Serghei Anghel nu a anuntat public faptul ca este asociat cu administratorul firmei portugheze? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care Florin Anghel ar trebui sa raspunda in fata organelor de cercetare penala.

Toate aceste subiecte au fost aduse la cunostinta opiniei publice de catre Monitorul in doar doua saptamani.

Este evident faptul ca, date fiind controversele pe care aceste articole le-au starnit, Monitorul va continua seria dezvaluirilor despre ceea ce noi am denumit generic „Afacerile „famigliei” PC in Prahova”, incercand sa initiem la nivel judetean o dezbatere publica reala asupra moralitatii celor care ne conduc.

Reactia? „Ne vedem la tribunal!”

Campania electorala a inceput prost pentru presedintele PC Prahova. Colegii de la Alpha TV si Telegraful de Prahova au dezvaluit cum, la debut de campanie electorala, primari din mai multe partide s-au oferit sa cotizeze cu tuica la campania electorala a lui Florin Serghei Anghel, lucru in afara legilor in vigoare.

In loc sa ia masuri impotriva primarilor conservatori obedienti, Florin Serghei Anghel, presedintele Consiliului Judetean Prahova, nu a gasit altceva mai bun de facut decat ca, in cadrul unei conferinte de presa, sa o ameninte pe Roxana Tanase, ziaristul care s-a ocupat de caz, cu plangeri penale si civile din partea primarilor.

Miercuri, in cadrul unui fel de Drept la Replica pe care am luat decizia de a nu-l publica, date fiind exprimarile calomnioase pe care le continea, Florin Serghei Anghel ne-a anuntat ca intentioneaza sa ne dea in judecata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro