Sari direct la conținut

Moscova a distribuit un nou manual pentru săparea gropilor comune pe timp de război, scrie presa britanică

HotNews.ro
Moscova a distribuit un nou manual pentru săparea gropilor comune pe timp de război, scrie presa britanică
În această fotografie preluată dintr-o înregistrare video publicată de Ministerul rus al Apărării, pe 24 octombrie 2024, un soldat rus trage dintr-un buncăr, în zona de frontieră ruso-ucraineană din regiunea Kursk, Rusia. Sursa foto: Rusian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a publicat pe 2 noiembrie un manual actualizat privind modul de săpare a gropilor comune pe timp de război, scrie presa britanică, potrivit The Kyiv Independent.

Publicația britanică The Telegraph notează că instrucțiunile ar fi fost distribuite deja în rândul trupelor ruse, în contextul în care pierderile Moscovei în Ucraina au depășit – potrivit Kievului – 700.000 de soldați, în total (morți sau răniți), până în prezent.

Manualul conține instrucțiuni și ilustrații privind maniera în care pot fi săpate gropi de până la 100 de cadavre.

O astfel de groapă comună trebuie să aibă 20 de metri lungime, trei metri lățime și 2,3 metri înălțime și necesită 368,5 ore de muncă, conform documentului publicat de ministerul rus.

Manualul specifică, de asemenea, circumstanțele în care este permisă incinerarea morților și cum să se reducă la minimum contaminarea chimică, biologică sau radiologică.

Prima versiune a manualului a fost publicată în 2021, cu un an înainte ca Rusia să-și lanseze războiul pe scară largă. Acesta conținea instrucțiuni privind modul de eliminare a unui număr mare de morți în cazul unui atac.

Pierderile grele ale Rusiei în Ucraina au legătură cu tacticile infanteriei sale, de tip „valuri masiv”, care copleșesc apărătorii ucraineni cu prețul a mii de morți sau răniți, notează publicația de la Kiev.

Pentru a compensa pierderile, în contextul în care nu a recurs la un nou val de încorporare, Moscova a oferit recompense financiare mai mari pentru serviciul militar și a înrolat lucrători migranți și locuitori ai regiunilor mai sărace, mai scrie aceeași sursă.

Cel mai recent, Coreea de Nord, un aliat al Moscovei, a trimis aproximativ 10.000-12.000 de soldați în sprijinul războiului împotriva Ucrainei, susțin Kievul și Occidentul.

În ciuda pierderilor mari înregistrate, forțele ruse continuă să avanseze în estul Ucrainei, Kievul confruntându-se cu una dintre cele mai „puternice” ofensive ale rușilor de la începutul invaziei și până în prezent.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro