Sari direct la conținut

Nicolas Cage îi avertizează pe actorii tineri să nu se lase păcăliți de o tehnologie „inumană”

HotNews.ro
Nicolas Cage îi avertizează pe actorii tineri să nu se lase păcăliți de o tehnologie „inumană”
Nicolas Cage alături de Riko Shibata, soția sa , FOTO: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Legendarul actor american Nicolas Cage i-a sfătuit pe colegii săi mai tineri să nu se lase înșelați de studiourile de la Hollywood cu noi contracte care presupun manipularea imaginii lor cu ajutorul inteligenței artificiale, o tehnologie pe care el o descrie drept „inumană”, relatează futurism.com.

Cage, care a făcut furori anul acesta cu interpretarea sa din filmul Longlegs („Colecționarul de suflete”), a vorbit despre subiectul folosirii A.I. la Hollywood în comentarii pe care le-a făcut la Festivalul de Film Newport Beach.

„Există o nouă tehnologie în oraș. Este o tehnologie cu care eu nu a trebuit să mă confrunt timp de 42 de ani, până recent”, a spus el, citat de Deadline. „Noi suntem instrumentele ca actori de film. Noi nu ne ascundem în spatele unor chitare sau tobe”, a continuat el.

Deadline notează că el s-a referit la un tip anume de folosire a inteligenței artificiale, cel cerut actorilor în contracte de tip EBDR (acronim pentru „employment based digital replica” – replici digitale bazate pe angajare).

Teoretic, ele ar trebui să le ofere o protecție mai mare artiștilor în fața A.I. Convenite între actori și studiouri pentru a pune capăt grevei care a paralizat Hollywood anul trecut, ele prevăd că o companie de producție poate folosi manipularea digitală a reprezentației unui actor doar pentru un film sau serial anume, în baza contractului semnat.

Nicolas Cage a dezvăluit cum un film de anul trecut a ieșit diferit față de ce a filmat el

Însă Cage, acum în vârstă de 60 de ani, consideră că și acest compromis este unul care merge prea departe.

„Studiourile vor asta ca să îți poată schimba fața după ce ai filmat deja. Ei îți pot schimba fața, îți pot schimba vocea, îți pot schimba cum dai replicile, îți pot schimba limbajul corporal, îți pot schimba interpretarea”, le-a transmis el tinerilor actori.

„Vă cer, dacă sunteți abordați de un studio pentru a semna un contract care să le permită să folosească EBDR pentru interpretările voastre, vreau să aveți în vedere ca răspuns ceea ce eu numesc VMFMCMIM: vocea mea, fața mea, corpul meu, imaginația mea, interpretarea mea”, a subliniat el.

Noile sale comentarii vin după ce Cage a declarat într-un interviu acordat în noiembrie anul trecut celor de la Yahoo Entertainment că tehnologia A.I. este „un coșmar” și una „inumană”. El a relatat cum scurta sa apariție în rolul lui Superman din filmul The Flash apărut anul trecut a arătat foarte diferit comparativ cu ceea ce a filmat el propriu-zis deoarece imaginile au fost manipulate digital în faza de post-producție.

Actorul legendar se întreabă ce se va întâmpla cu imaginea unui artist după moarte

Într-un interviu separat acordat jurnaliștilor de la The New Yorker vara aceasta, el a spus că este „îngrozit” de tehnologia A.I. din cauza posibilelor sale implicații pentru artiști, dar și propria moștenire.

„Adică, ce veți face cu corpul meu și fața mea când sunt mort? Nu vreau să faceți nimic cu ele!”, a explicat el.

Nicolas Cage nu este nicidecum singurul actor care a exprimat îngrijorări asemănătoare legate de folosirea tehnologiei A.I.

Cel mai recent, tânăra actriță Rachel Zegler, care urmează să o joace pe Albă ca zăpada în așteptatul film live-action produs de Disney, a dezvăluit că a crezut că nu va mai avea carieră după vârsta de 18 ani.

Ea a explicat că a acceptat atunci să îi fie făcute sute de fotografii pentru a crea o replică digitală a sa care să fie folosite în secvențele de acțiune ale unui film în care urma să joace.

INTERVIURILE HotNews.ro