Sari direct la conținut

„Nu plec nicăieri”. Joe Biden spune că va rămâne în cursa prezidenţială

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images
Joe Biden, Foto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden a promis luni că va rămâne în cursa prezidenţială, afirmând că este încrezător că alegătorul obișnuit îl doreşte în continuare candidat al Partidului Democrat, scrie Reuters.

„Nu plec nicăieri”, a declarat Biden într-o intervenție la postul de televiziune american MSNBC.

Biden i-a îndemnat totodată pe toţi cei care vor ca el să se retragă din cursă să îl „provoace” și candideze împotriva sa atunci când Convenţia Naţională Democrată se va reuni în august.

Agenția Reuters notează că intervenția în emisiunea de la MSNBC reprezintă un alt exemplu al încercării lui Joe Biden de a-şi reveni după dezbaterea dezastruoasă din 27 iunie împotriva republicanului Donald Trump, ce a ridicat întrebări cu privire la capacitatea sa mentală.

Biden şi-a exprimat frustrarea faţă de ceea ce el a numit un efort al „elitelor” de a-l forţa să iasă din cursa prezidenţială împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020, alegerile urmând să aibă loc pe 5 noiembrie.

Când una dintre gazdele emisiunii de la postul MSNBC a enumerat o listă de mari organizaţii media şi experţi care i-au cerut să se retragă, Biden a respins întrebarea.

„Nu-mi pasă ce cred aceste nume mari”, a spus el.

„Concluzia este că nu plec nicăieri. Nu plec nicăieri. Nu aş candida dacă nu aş crede în totalitate că sunt cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024”, a adăugat Joe Biden.

Președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a semnalat în mod repetat în ultimele zile că nu are nicio intenție să se retragă și că este candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale.

Citește și:

VIDEO Momentul în care Joe Biden devine incoerent în timpul dezbaterii prezidențiale / Replica lui Trump

VIDEO Joe Biden, reacție uluitoare după dezbaterea cu Trump

 SE RETRAGE BIDEN? Cifrele dezastrului pentru președintele Biden în primele sondaje după dezbatere: câți americani au încredere că el mai poate conduce țara încă 5 ani / Cum arată cifrele pentru Trump

Aceștia sunt posibilii înlocuitori ai lui Biden în cursa prezidențială. Cine este omul de care republicanii se tem cel mai mult

INTERVIURILE HotNews.ro