Sari direct la conținut

O elevă din Argeș a fost eliminată din BAC după ce i-a sunat telefonul în timp ce preda lucrarea

HotNews.ro
O elevă din Argeș a fost eliminată din BAC după ce i-a sunat telefonul în timp ce preda lucrarea
Elev BAC, Foto: Inquam Photos / George Călin

Șase elevi din județul Argeș au fost eliminați luni, în timpul probei la limba română de la BAC 2024, după ce au fost găsite asupra lor telefoanele mobile sau alte dispozitive de comunicare. Printre ei se numără o tânără din Câmpulung care a avut ghinionul să-i sune telefonul în timp ce preda lucrarea, potrivit publicației locale Jurnalul de Argeș.

Pe lângă tânără, au mai fost eliminați din examen trei elevi ai unui liceu din Costești și alți doi elevi de la Liceul Tehnologic din Mozăceni.

Luni, a avut loc prima probă scrisă la BAC 2024 – cea la Limba și literatura română.

La prima proba scrisă – Limba și literatura română – a examenului de Bacalaureat 2024 s-a înregistrat o rată de participare de 98,3%: 123.583 de candidați prezenți dintr-un total de 125.694 de candidați înscriși – toate promoțiile, a anunțat Ministerul Educației.

2.077 de candidați au fost declarați absenți, iar 34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2024 vor fi publicate în 8 iulie. Contestațiile se vor putea depune în 8 iulie (intervalul orar 12:00-18:00). În 12 iulie se vor afișa rezultatele finale de la examenul de BAC 2024, după contestații. 

INTERVIURILE HotNews.ro