Sari direct la conținut

O generație incriminatâ pe nedrept, sau cum au schimbat cele 6 luni de proteste definitiv Hong Kongul

HotNews.ro
Proteste Hong Kong, Foto: Captura YouTube
Proteste Hong Kong, Foto: Captura YouTube

Tulburările au început cu marșuri în masă, în mare măsură pașnice, împotriva unei propuneri de lege de extrădare a locuitorilor din Hong Kong, în China. Deși proiectul de lege a fost retras de atunci, protestele inițiale au declanșat un torent de furie și frustrare împotriva sistemul politic din Hong Kong, aliniat clar politicii de la Beijing.

Începând cu luna iunie, protestatarii au formulat cereri referitoare la o anchetă privind acuzațiile de brutalitate ale poliției, dar poate mai important, au cerut o democrație mai mare.

Primele demonstrații au fost marșuri aprobate legal, cu toate acestea, aproape toți cei care au luat parte la proteste în ultimele luni au participat, practic, la un eveniment considerat ilegal. Majoritatea pot fi vinovați de revolte, din cauza definiției legale a infracțiunii, sau a încălcării interdicției acoperirii faciale la adunările publice, pe care liderii orașului le-au introdus invocând starea de urgență.

Numărul de persoane potențial eligibile pentru arestare ar putea fi de sute de mii.

Mulți dintre cei deja arestați, au vârsta de douăzeci de ani sau chiar mai tineri. Au fost factorii care au impulsionat mișcarea de protest, dar au suportat de asemenea reacția și ar putea fi cei care au plătit până la urmă costurile, o întreagă generație incriminată, într-o luptă pentru viitorul lor, care ar putea ajunge să îi coste foarte scump.

Din 9 iunie 2019 și până acum au avut loc peste 1.000 de proteste. CNN

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro