Sari direct la conținut

Orban a anunțat rezultatele unui sondaj comandat de partid: PSD – puțin peste 30%, PNL 27,8%, ALDE – 11,5%

HotNews.ro
2009 Ludovic Orban, Foto: AGERPRES
2009 Ludovic Orban, Foto: AGERPRES

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat duminică rezultatele unui sondaj făcut pe un eșantion de 26.000 de persoane, conținând și date privind încrederea oamenilor în Guvern și percepția acestora pe diferite teme. Potrivit sondajului, PSD are puțin peste 30%, PNL – 27,8%, ALDE – 11,5 %, urmat de USR, cu 10,2% și de partidul lui Victor Ponta, Pro România, cu 5.5%.

„Aproape 26.000 de subiecți au fost. Este un sondaj făcut prin operare față în față cu subiecții, nu e sondaj telefonic. Fiecare operator de interviu a operat pe tabletă. Tabletă are localizare GPS care îți permite să vezi dacă a respectat zonă. Fiecare interviu este stocat pe fișier audio și noi avem acces la fiecare fișier. 27% are PNL. (…) 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiți-vă că în sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dus a PSD s-a redus”, a declarat Ludovic Orban, la B1, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a adăugat că prin sondaj au fost analizate mai multe teme, precum conflictul dintre liderii PSD și UE, optimismul și pesimismul dar și încrederea cetățenilor în Guvern.

„Noi nu am făcut sondaj de opinie numai că să aflăm scorul PNL. Noi am făcut cercetare profundă. Am făcut sondaj de opinie că să aflăm percepțiile oamenilor, poziționările oamenilor față de diferite teme, așteptările cetățenilor, încredere în Guvern, optimismul sau pesimismul populației. Vă dau un exemplu 17.6 este cifră celor care astăzi consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună. Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votanții PSD spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Asta este percepția, că direcția pe care mergem este o direcție greșită. Pentru prima dată se vede o volatilitate crescută inclusiv a electoratului PSD și ALDE, adică nu sunt electori stabili, ci pot emigra către un alt partid. (…) Am analizat conflictul dintre liderii PSD și UE. Nu se lasă păcăliți românii. E clar că acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD în special din cauza refuzului de a respecta independența justiției și criteriile privind statul de drept”, a adăugat președintele PNL.

Întrebat ce așteptări au românii, Ludovic Orban a răspuns că cetățenii „vor să beneficieze de aceleași drepturi și obligații ca orice alt stat UE”. De asemenea, liderul PNL a afirmat că românii vor aderarea în spațiul Schengen.

Sondajul PNL arată că liberalii au un scor de 27.8%, iar PSD 30.2%.

De asemenea, pe locul 3 se află ALDE, cu 11.5%. Urmează apoi USR cu 10.2%, Pro România, cu 5.5%, apoi UDMR cu 5.1%. Sursele citate susțin că partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4.2% .

Ludovic Orban, a mai declarat, duminică, după ce Liviu Dragnea a afirmat că PIB-ul a crescut cu 25% față de 2016, că liderul PSD a prezentat o creștere economică „fictivă”, amintind de prăbușirea leului și de efectele OUG 114/2018 privind măsurile în domeniul fiscal.

„Dacă într-un an creşterea economică a fost 6,9% şi în celălalt an se va închide probabil cu 4,2%-4,3% cum să-ţi iasă 25% creşterea? Alte date sunt certe. Leul prăbușit, de la 3.5 la 4.76. Din cauza prăbușirii leului în raport cu euro românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. ROBOR-ul de la sub 1% la 3%. Se vede clar că nu a avut niciun efect ordonanța tembelă 114. Deja au provocat un dezastru.(…) Este o creştere economică fictivă. Aceasta nu este o creştere economică ce se bazează pe motoarele adevărate de creştere – pe creşterea competitivităţii companiilor, pe investiţii, ei au omorât investiţiile complet. Nu ştiu ce cifre dă Dragnea acolo, dar Ministerul Finanţelor avea obligaţia să dea execuţia bugetară şi nu a dat-o încă. Dă el din pix (Liviu Dragnea-n.r), încearcă să fixeze nişte cifre”, a afirmat la B1 Tv Ludovic Orban.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro