Sari direct la conținut

Pacienții nu trebuie să plătească testarea COVID-19 la internarea în spital. Managerii spitalelor care pun pacienții să plătească riscă desfacerea contractului de management

HotNews.ro
Testare rapida, Foto: Profimedia Images / Davide Bonaldo / Arhivă: ddp USA
Testare rapida, Foto: Profimedia Images / Davide Bonaldo / Arhivă: ddp USA

​​Pacienții nu trebuie să plătească testul anti-COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară, prevede un Ordin al Ministerului Sănătății, aprobat vineri de ministrul Alexandru Rafila. Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, arată Ministerul Sănătății.

Potrivit actului normativ, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro