Sari direct la conținut

Pandemia de COVID a șters progresul în identificarea timpurie a autismului – raport american

HotNews.ro
Coronavirus SUA, Foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia Images
Coronavirus SUA, Foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia Images

Progresele obținute de SUA în ceea ce privește identificarea timpurie a copiilor cu autism, considerate esențiale pentru a le permite acestora să își atingă potențialul maxim, au fost în mare parte șterse de întreruperile din evaluări în primele luni ale pandemiei COVID-19, au raportat joi oficialii americani din domeniul sănătății, potrivt Reuters.

Astfel de întreruperi în conectarea copiilor la serviciile de care au nevoie „ar putea avea efecte de lungă durată”, a declarat într-o declarație Dr. Karen Remley, director al Centrului național pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Tulburarea de spectru autist este o dizabilitate de dezvoltare marcată de deficiențe în interacțiunea socială și comportamente repetitive care pot afecta interacțiunile sociale ale copilului, comunicarea și participarea la activitățile zilnice.

O pereche de rapoarte pe această temă au fost publicate în Raportul săptămânal al CDC privind mortalitatea și morbiditatea. Acestea s-au bazat pe o analiză a datelor clinice și educaționale din 11 comunități mixte din punct de vedere rasial și demografic din Statele Unite.

În raportul axat pe intervenția timpurie, cercetătorii au comparat ratele de identificare a autismului la copiii de 4 ani în 2020 cu ceea ce au primit copiii de 8 ani cu patru ani înainte.

În primele trei luni ale anului 2020, copiii de 4 ani primeau mult mai multe evaluări și servicii pentru autism. Când pandemia a lovit în martie 2020, „a existat o scădere foarte izbitoare a acestor servicii de identificare a autismului primite”, a declarat într-un interviu Kelly Shaw, autorul studiului, de la CDC.

„Se pare că acele îmbunătățiri în ceea ce privește identificarea timpurie au fost … oarecum șterse de pandemie”, a spus ea.

Shaw a spus că speranța este că raportul va face comunitățile să conștientizeze pierderile și să lucreze pentru a identifica și oferi servicii pentru acești copii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro