Sari direct la conținut

Politc show: De ce și-a făcut Dacian Cioloș partid si de unde ia voturi?; Ce spun analiştii despre partidul lui Cioloş; Băsescu, jigniri grave la adresa lui Kovesi: "A mințit. E fetiță încă neajunsă la pubertate"

HotNews.ro

Mişcarea România Împreună

România Împreună are şanse egale cu toate celelalte iniţiative de relansare a politicii româneşti pe un făgaş nou. În ce măsură va reuşi, însă, rămâne de văzut – iar istoria recentă arată mai degrabă a cimitir, decât a relansare democratică. O ştire recentă arată că în jur de 30.000 de oameni s-au înscris pe site-ul viitoarei formaţiuni politice RO+, altfel cunoscută drept Mişcarea România Împreună, evoluată din platforma România 100, lansată şi relansată de Dacian Cioloş de vreo câteva ori în ultimii doi ani. Aproximativ 17.000, conform aceleiaşi ştiri, şi-ar fi manifestat dorinţa de a se înscrie ca membri, iar 11.000 ar face voluntariat pentru noul partid. De unde ia voturi partidul lui Cioloş? „Pare că ne propune un pariu public: câte voturi de pe dreapta poate obţine un partid cu o doctrină de stânga“. Adevărul“ a vorbit cu mai mulţi sociologi şi consultanţi politici despre bazinul electoral al Mişcării România Împreună (RO+) şi partidele de la care ar putea lua voturi. „Cred că ar lua voturi de la PNL şi USR, dar şi de la PSD, plus faptul că va avea şi votanţi noi. potrivitadevarul.ro.

De ce și-a făcut Dacian Cioloș partid? Noul partid anunțat de Dacian Cioloș scoate din amorțire cam toată Opoziția, pune la lucru imaginația PSD și complică puțin viața lipsită de griji a președintelui Klaus Iohannis, care se vedea până mai ieri candidat unic al dreptei, fără alternativă. De ce n-a ales atunci USR? Cu Nicușor Dan a avut deja o experiență neplăcută. Fostul președinte al USR i-a refuzat primirea în partid anul trecut cam pe vremea asta. Nicușor Dan se temea că cineva venit din afara partidului îi va prelua construcția, spune Dan TapalagaG4media.com.

Ce spun analiştii despre partidul lui Cioloş. Există riscul să ajute involuntar PSD? Analiştii politici îl compară deja, cu mişcarea “En marche”, prin intermediul căreia Emmanuel Macron a ajuns preşedintele Franţei. La rândul lor, cei de la USR, precizează că vor colabora, cu formaţiunea lui Cioloș, iar liberalii, par mai degrabă sceptici. După ce a refuzat, rând pe rând, invitaţia de a se înscrie în PNL şi USR, fostul premier tehnocrat a decis să înfiinţeze partidul România Împreună, alături de câţiva colegi din Cabinetul pe care l-a condus, potrivitstirileprotv.ro.

Băsescu, jigniri grave la adresa lui Kovesi: „A mințit. E fetiță încă neajunsă la pubertate”. Traian Băsescu a lansat un atac devastator la adresa procurorului pe care a insistat să îl numească în fruntea Parchetului General și al DNA! După apariția protocolului secret dintre PÎCCJ și SRI, Băsescu o jignește grav pe Laura Codruța Kovesi, pe care o acuză că a mințit când a spus că o astfel de înțelegere nu există și o numește ”fetiță încă neajunsă la pubertate”. ”Din păcate, dacă în timpul lui Daniel Morar, DNA a lucrat respectând Codul Penal, în timpul lui Kovesi, instituția a fost pusă sub controlul SRI”, porivitRomania Libera.

Parlamentarii au mai multe zile libere decât restul românilor. Aleșii se răsfață când vine vorba de zile libere. Au considerabil mai multe față de angajații obișnuiți. Sunt 15 zile libere pe an, conform Codului Muncii, libere de care ne bucurăm cu toţii, fie că suntem angajaţi obişnuiţi, fie că suntem parlamentari. Aleşii, însă, se bucură de mai multe libere. De exemplu, ei sunt departe de Palatul Parlamentului şi a doua zi a Paştelui Catolic. Sunt privilegiaţi aleşii şi la capitolul vacanţe. Angajaţii obişnuiţi au 20-30 de zile de concediu de odihnă pe an. În schimb, parlamentarii au vacanţe precum şcolarii: de iarnă, toată luna ianuarie, şi de vară, în lunile iulie şi august, potrivitdigi24.ro.

Iohannis le-a convocat pe Dăncilă şi Vasilescu la Cotroceni. Ce vrea să discute preşedintele cu premierul şi ministrul Muncii.Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte marţi, la ora 12.00, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, transmite Administraţia Prezidenţială. El va discuta cu Viorica Dăncilă, prim-ministru, şi cu Lia-Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale. Este posibil ca una dintre teme să fie legea salarizării şi efectele acesteia şi nu este exclus să fie adus în discuţie proiectul legii pensiilor, potrivitgandul.info.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro