Sari direct la conținut

Politic show: Altă întrebare în CEX-ul PSD: doriți amnistie și grațiere?; Familia Pop prinde rădăcini în Ministerul Educației: la puțin timp după plecarea lui Liviu Pop din funcția de ministru, soția sa a devenit consiliera unui secretar de stat; Guvernul Dăncilă cochetează cu iobăgia

HotNews.ro
politic, Foto: Colaj foto
politic, Foto: Colaj foto

Altă întrebare în CEX-ul PSD: doriți amnistie și grațiere? Liviu Dragnea și PSD își doresc amnistia și grațierea. Nu mai este un secret pentru nimeni, iar ei nu se mai străduiesc să ascundă asta. Sentimentul general este că începe să devină o chestiune de zile până când se va întâmpla. Liderul PSD vorbește în mod repetat de miile de victime care au avut de suferit de pe urma protocoalelor secrete. În numele lor, dar și al său, va acționa. Iar cei din PSD nu sunt singuri. Dacă te uiți atent, vei vedea cum politicieni din UDMR, PNL, ALDE și PMP ar susține același lucru. Dacă stau tăcuți și nu ies public, asta nu înseamnă că nu așteaptă ca treaba murdară să fie făcută din tabăra puterii, scrie Digi24.

Familia Pop prinde rădăcini în Ministerul Educației: la puțin timp după plecarea lui Liviu Pop din funcția de ministru, soția sa a devenit consiliera unui secretar de stat. Soția fostului ministru al Educației Liviu Pop a ajuns consilier la Ministerul Educației. “Nu pot îngrădi un secretar de stat sau un coleg de-al meu să ia consilier soția”, a declarat pentru Edupedu Liviu Pop. Adriana Elena Pop a ajuns direct de la catedră pe postul de consilier de secretar de stat la Ministerul Educației, la 6 luni după ce Liviu Pop a plecat din funcția de ministru. “S-a angajat demult, din vară”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop.

Guvernul Dăncilă cochetează cu iobăgia. Comisia Europeană i-a răspuns miercuri ministrului Eugen Teodorovici care a declarat că permisul de muncă peste hotare ar trebui limitat la 5 ani fără drept de reînnoire, atrăgându-i atenţia că libera circulaţie a lucrătorilor este un drept fundamental în Uniunea Europeană. „Potrivit studiilor este dreptul care se bucură de cea mai mare apreciere în rândurile europenilor“, atrage atenţia Comisia.Iar demnitarul nu este singurul titular de portofoliu ministerial PSD care anunţă un soi de repopulare a ţării din punct de vedere profesional. Tot marţi, la acelaşi eveniment, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a mărturisit că se caută soluţii pentru a-i ţine în ţară pe medicii care termină rezidenţiatul, scrie Adevarul.

Centenar: Sub pretextul patriotismului, Dragnea şi Dăncilă au lansat atacuri la adresa liberalilor. Atât Liviu Dragnea, cât şi premierul Viorica Dăncilă au lansat atacuri la adresa liberalilor pentru modul în care eurodeputaţii partidului au votat în Parlamentul European în cazul Rezoluţiei privind statul de drept, în discursuri care, altfel, îndemnau la pace şi unitate. Mai mult, Dăncilă s-a folosit de numele Brătienilor atunci când le-a reproşat liberalilor votul de la Strasbourg. „Să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa, să stabilim împreună obiectivele pe care să le urmărim, să vorbim pe o singură voce. Să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României. Trebuie să încetăm acest război între români şi români pe care îl ducem de prea multă vreme în afara ţării şi in interior”, a declarat liderul PSD, potrivit Euractiv.

Zegrean: Înalta Curte a procedat corect că a făcut tragerea la sorți a completurilor fără să aștepte motivarea deciziei CCR/ Motivarea nu poate modifica dispozitivul deciziei. Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean a afirmat că decizia ICCJ de tragere la sorți a completurilor de judecată, fără să aștepte motivarea deciziei CCR pe acest subiect, a fost una corectă deoarece decizia Curții conținea dispozitivul, iar acesta nu poate fi modificat prin publicarea ulterioară a motivării în Monitorul Oficial. ”Curtea a dat deja decizia și, în opinia mea, cred că Înalta Curte a procedat corect că a făcut tragerea la sorți fără să aștepte motivarea deciziei pentru că obligația ei de a face tragerea la sorți există din 2014 și acum când, în sfârșit, au pus în aplicare legea, au fost criticați și a intervenit Curtea de Apel care a blocat toată activitatea”, declarat Augustin Zegrean, potrivit G4media.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro