Sari direct la conținut

Politic Show: Andrei Marga: Baconschi este un intelectual de carton care minte pentru a iesi in evidenta; Nicusor Dan. Altceva; Alo, Nastase la telefon: de ce doarme Ponta la ora 5 dimineata?

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Supraimpozitare neconstitutionala. Noua idee guvernamentala, de supraimpozitare a bugetarilor si pensionarilor cu venituri mari, este si cea mai nefericita a USL. Nu este doar greu de realizat, asemeni celorlalte, ci si neconstitutionala. Concret, premierul Victor Ponta a spus ca, de la inceputul anului viitor, veniturile din salariile bugetarilor si din pensii care depasesc plafonul de 4.500 de lei ar putea fi supraimpozitate cu 16%. Ideea contrazice, insa, un principiu de baza al Constitutiei, cel al echitatii, care prevede ca „cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor, iar la aceleasi categorii de venituri trebuie sa se plateasca aceleasi impozite”, spune Dinu Petre, partener in cadrul firmei de avocatura Cunescu, Balaciu si Asociatii. Integral in EVZ.

Andrei Marga: Baconschi este un intelectual de carton care minte pentru a iesi in evidenta. Declaratia lui Marga a venit dupa ce Baconschi l-a acuzat ca a politizat MAE. „Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar domnul Baconschi se dovedeste a fi un intelectual de carton. Tot ce invoca el sunt falsuri (…) Apoi, nimeni nu a facut confuziile pe care el le acuza, sunt simplele lui inventii. Scurt, domnul Baconschi minte pentru a iesi in evidenta. Imi pare rau ca trebuie sa spun, dar asta e situatia. Nu are nicio proba, sa aduca probe pentru ceea ce spune. Nu exista nicio proba, pentru ca eu nu am facut astfel de confuzii. E in capul lui. Imi pare rau, dar e un intelectual de carton care se trezeste vorbind”, a afirmat Marga. Continuarea in Adevarul.

Nicusor Dan. Altceva. De cateva cicluri electorale, viata politica din Romania se invarte nu in cerc, ci mai degraba intr-o spirala descendenta. Aceleasi partide se permuta la putere, rezultatele sunt, pentru cetatean, tot mai proaste. A ajunge si a te mentine la putere nu mai e demult un mijloc pentru a promova un proiect, ci un scop in sine. Capacitatea de regenerare a partidelor se dovedeste nula, selectia negativa functioneaza perfect, putinii oameni cinstiti pierd constant competitia interna in fata carieristilor. Citeste continuarea editorialului in Romania Libera.

Candidatii PDL conduc in Dambovita. Actualul presedinte al Consiliului Judetean Damᅡbovita, Florin Popescu (PDL), are sanse sa-si adjudece un al doilea mandat la alegerile din 10 iunie. Un sondaj efectuat in perioada 19-23 mai arata ca Popescu ar castiga alegerile cu 48%, situandu-se la opt procente de principalul sau contracandidat, pesedistul Adrian Tutuianu (USL). Pe locul trei se situeaza candidatul PP-DD, Florin Antoniu, cu 10%. Intr-un top al increderii liderilor politici locali, Florin Popescu se claseaza pe primul loc, cu 45%, urmat de Adrian Tutuianu cu 38%. Pe locul trei se afla primarul Targovistei, Gabriel Boriga (PDL) cu 26%. In Targoviste, PDL ar obtine o victorie clara. Actualul primar, Gabriel Boriga, este cotat cu 68% din intentia de vot, in timp ce candidatul USL, liberalul Gabriel Grozavu, are doar 17%, informeaza EVZ.

Alo, Nastase la telefon: de ce doarme Ponta la ora 5 dimineata? Fostul premier joaca imprudent si mizeaza prea mult pe tovarasii sai, care ar vrea sa-l ajute, dar nu imediat, nu in mod direct si nu neconditionat. Inainte sa afle daca telefoanele sale sunt sau nu ascultate, Adrian Nastase ar fi vrut sa vada mai multa solidaritate din partea colegilor sai care au in maini parghiile puterii, dar nu vor sa le foloseasca. Atunci cand a vorbit dimineata devreme cu fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Adrian Nastase credea ca odata cu venirea PSD la putere telefoanele lui nu vor mai fi urmarite si ca de anumite detalii sensibile ale dosarelor sale se vor ocupa mai tinerii sai colegi de partid pe care i-a adus la PSD, i-a ajutat sa parvina, sa aiba functii, sa se catere mai sus decat i-ar fi lasat competentele si calitatile native, relateaza Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro