Politic Show: Blaga s-ar putea alatura echipei Boc chiar inainte de alegeri; Deputatii, scosi din sarite de Funeriu: "Credeti ca ne prostiti ca pe niste copii de gradinita?!" Croitoru (PDL) despre ministru: "E penibil. Nu se poate asa ceva"; Teodor Paleologu spune ca marele sau amuzament este plimbarea cu tramvaiul, deoarece "costa putin si este si amuzant
Severin, clasic romanesc: Nu pleaca nici dat afara. Desi socialistii europeni, dar si liderul PSD i-au cerut insistent sa demisioneze, europarlamentarul vrea sa-si pastreze mandatul. Social-democratii ii pregatesc excluderea. Socialistii europeni i-au pus in vedere sa paraseasca Parlamentul European. Victor Ponta i-a cerut si el sa renunte la mandatul de europarlamentar. Si Ion Iliescu i-a transmis ca s-ar impune o demisie. Adrian Severin nu vrea insa sa plece. „Sa demisionez ar insemna sa accept niste acuze false”, si-a argumentat Severin hotararea. Mandatul de europarlamentar l-a facut milionar in euro, scrie EVZ.
Deputatii, scosi din sarite de Funeriu: „Credeti ca ne prostiti ca pe niste copii de gradinita?!” Croitoru (PDL) despre ministru: „E penibil. Nu se poate asa ceva”. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, i-a scos din sarite pe deputatii Comisiei de Invatamant, care au renuntat la politete, dand drumul la o cearta in toata regula. Neputand sa explice cum anume va rezolva problema grevelor profesorilor, care au paralizat activitatea in scolile din nordul Moldovei, Funeriu a starnit indignarea parlamentarilor, in momentul in care a incercat sa evite discutia spunand ca „aceasta chestiune nu a fost anuntata pe ordinea de zi”. „Un ministru care trebuie sa reformeze intregul sistem de invatamant din Romania nu stie ca profesorii nu si-au primit salariile? Cica nu a fost informat! Nu se poate asa ceva! Credeti ca ne prostiti ca pe niste copii de gradinita?! Aveti multa abilitate, dar si noi avem mult par alb! „, a racnit deputatul PSD Victor Cristea, somandu-l pe seful Educatiei sa clarifice problema blocarii salariilor dascalilor care se afla in greva. „Apreciez impetuozitatea dumneavoastra” s-a aparat Funeriu, dand o explicatie timida: „Ministerul Educatiei asteapta decizia instantelor. Luni am avut o intalnire cu ministrul Finantelor si sper sa gasim o solutie”, anunta Gandul.
Blaga s-ar putea alatura echipei Boc chiar inainte de alegeri. Vicepresedintele PDL, Valeriu Stoica, a argumentat in interviul pentru Romania Libera de ce il sustine pe Emil Boc pentru un nou mandat in fruntea PDL: fiindca este o solutie de mijloc intre reformistii radicali de tipul Monicai Macovei si traditionalistii de tipul Vasile Blaga. Totusi, Valeriu Stoica ii vede pe ambii in noua conducere a partidului, care va fi votata la Conventia Nationala a PDL programata pentru 14 mai. Valeriu Stoica nu s-a hotarat daca mai candideaza pentru inca un mandat, nu pare sa fie de acord cu un tehnocrat in fruntea guvernului si vrea sa-si extinda cultura de vita-de-vie pana la 30-40 de hectare, informeaza Romania Libera.
Teodor Paleologu spune ca marele sau amuzament este plimbarea cu tramvaiul, deoarece „costa putin si este si amuzant”. Fostul ministru al Culturii Teodor Paleologu afirma ca marele sau amuzament este plimbarea cu tramvaiul, deoarece „costa putin si este si amuzant”, democrat-liberalul precizand ca nu are carnet de conducere. Paleologu a spus ca se deplaseaza cu bicicleta, tramvaiul, trenul sau pe jos. Paleologu a facut aceste afirmatii la o dezbatere „Bucurestiul incotro”. Fostul ambasador a sublinat ca Bucurestiul se indreapta intr-o directie total gresita si cetatenii mizeaza prea mult pe automobil. „Mergem intr-o directie total gresita. Mizam prea mult pe automobil. Eu nu conduc si nu am carnet de conducere (…) Nu ma impiedic sa merg cu bicicleta, tramvaiul, trenul sau pe jos, este foarte interesant pentru un politician”, a afirmat Paleologu, scrie Gandul.
In editorialul „Crin Antonescu si riscurile somnambulismului politic”, Vladimir Tismaneanu scrie: „Pactul cu PC-Voiculescu si cu PSD-Ponta (adica Iliescu) este consecinta unei strategii paguboase si pagubitoare urmata de PNL inca din 2005 (refuzul alegerilor anticipate pe baza acelei „enigmatice” razgandiri a dlui Tariceanu, slabirea deliberata a coalitiei D.A. etc.). Cunosc destul de bine, cred, profilul lui Crin Antonescu. Nu-mi fac niciun fel de iluzii, o spun cat pot de clar. In decembrie 2009, tuna si fulgera impotriva „boschetarului Basescu si a dementului Tismaneanu”. Imi reprosa atunci, in al sau stil inimitabil, de un invidiabil rafinament, de o eleganta a exprimarii ce ne lasa inmarmuriti, ca am indraznit sa-l compar pe el cu Gh. Tatarescu, cel din 1945-1947, epitomul unui colaborationism nefast. Nu-i voi raspunde cu aceeasi moneda, dar voi urmari atent si voi scrie despre tot mai contraproductivele sale miscari politice”. Integral in EVZ.