Sari direct la conținut

Politic Show: Cazul Oprea: Partidele se lauda ca sunt de partea Justitiei; Surse: UNPR se alatura PSD demersului de a boicota alegerile; Nemuritorii din politica romaneasca se pregatesc sa ne ceara din nou votul

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Surse: UNPR se alatura PSD demersului de a boicota alegerile. Daca Guvernul va da OUG pentru ca alegerile locale sa se desfasoare in doua tururi de scrutin, UNPR va boicota alaturi de PSD scrutinul electoral, au declarat pentru EVZ surse din PSD. Luni, premierul Dacian Ciolos se va intalni cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru a discuta pe tema modificarii legislatiei electorale. Astazi, la sedinta PSD de la Sinaia, Liviu Dragnea a spus ca prin reintroducerea votului in doua tururi pentru alegerea primarilor politicienii ”risca sa arunce tara in aer”. Totodata, liderul PSD a ironizat PNL, spunand ca un coleg de-al sau a propus alegeri pentru Primaria Bucuresti ”pana iese Busoi”. PNL si Miscarea Populara s-au pronuntat pentru alegerea primarilor in doua tururi, scrieEVZ.

Predoiu, despre propunerea lui Tariceanu privind numirea procurorilor-sefi: „fantezista si inadecvata”. Propunerea legislativa privind numirea procurorilor-sefi de CSM, anuntata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, este „complet fantezista si inadecvata” in contextul publicarii raportului MCV, a declarat joi seara prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu. „E complet fantezista si inadecvata. Poate vulgarizez putin subiectul, dar e ca si cand, dupa ce echipa de fotbal si-a castigat un campionatul, vii si spui <>. (…) Noi am primit recent, acum doua zile, un raport privind starea justitiei, progresele din justitie, din partea Comisiei Europene, celebrul raport MCV, care este cel mai bun pana acum”, a declarat Predoiu la Realitatea TV. Fostul ministru al Justitiei a mai spus ca este „de neexplicat” de ce a fost propusa schimbarea arhitecturii sistemului judiciar si ca un astfel de proiect nu trebuie facut „pe coltul mesei”, anuntaAdevarul.

Nemuritorii din politica romaneasca se pregatesc sa ne ceara din nou votul. Clasa politica are ocazia, in 2016, sa schimbe liniile, sa se debaraseze de vechile figuri care ne bantuie de peste doua decenii, sa se improspateze: vor fi alegeri in administratia locala, pentru Parlament, iar in functie de majoritatea politica rezultata in urma scrutinului din toamna vom avea un nou Guvern si noi ministri. Desigur, este o iluzie sa credem ca acest lucru se va intampla. Curatenia pe criterii de moralitate si de integritate a clasei politice nu se va face nici anul acesta de la sine, prin retrageri benevole ori demisii. Cel mult un dosar, o actiune a DNA sau o tragedie nedorita precum cea din clubul Colectiv va impiedica vechea clasa politica sa nu devina – in urma alegerilor de anul acesta – noua clasa politica. La 1 octombrie 2001, in cadrul emisiunii „Marius Tuca Show”, difuzata la postul Antena 1, Traian Basescu il asigura pe moderator ca „in mod cert se va crea o noua garnitura de oameni politici la Partidul Democrat. Sunt oameni tineri, nu lipsiti de experienta politica, dar care nu au fost in linia intai. Ei or sa creasca in asa fel incat sa dobandim o echipa de oameni viabili, credibili. Si eu ma simt la limita varstei la care ar trebui sa mai stau in linia intai a politicii romanesti”, informeazaRomania Libera.

Paleologu: „Nu m-a batut nimeni la Parlament. Nici macar ciobanii”. Prezent la o dezbatere la Palatul Parlamentului, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu a afirmat, in legatura cu daramarea gardului Parlamentului si discutia privind protectia pe care acesta o ofera alesilor, ca nu a fost batut la Parlament si „nici macar” de ciobani. Afirmatia sa a fost facuta in contextul unei dezbateri organizate la Parlament privind transformarea spatiului din jurul cladirii intr-o mare gradina centrala a Capitalei. „Am tot auzit de daramarea zidului. Dar am inteles ca este invocat motivul securitatii Parlamentului. Eu vin pe jos la Parlament. Nu am masina. Nu m-a batut nimeni. Nici macar ciobanii”, a spus Paleologu care si-a exprimat nemultumirea fata de actualul sediu al Parlamentului. El a subliniat ca un parc imens in jurul Parlamentului este necesar. De asemenea, acesta a sustinut ca Muzeul National de Arta Contemporana este „handicapat” de prezenta in cladirea Parlamentului, fiind astfel foarte putin frecventat, scrieEVZ.

Cazul Oprea: Partidele se lauda ca sunt de partea Justitiei. PSD, PNL si UDMR sustin ca nu vor bloca demersul DNA de a incepe urmarirea penala a lui Gabriel Oprea. Daca politicienii s-ar tine de cuvant, liderul UNPR n-ar mai putea scapa de procurori. Saptamana viitoare, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale a lui Gabriel Oprea va ajunge in Comisia Juridica a Senatului, pentru aviz, apoi in plen, la votul final. Oficial, partidele spun ca nu vor bloca demersul justitiei. „Punctul nostru de vedere comunicat de mine prima data a fost foarte clar. Ramanem consecventi in a nu ne opune solicitarilor care vin din partea sistemului judiciar. Aici nu sunt noutati”, a anutat Liviu Dragnea. Insa vorbele sale nu sunt o garantie ca exact asa vor sta lucrurile, din moment ce PSD anunta de fiecare data ca va vota pentru, iar la final solicitarea justitiei este respinsa. Cazul Oprea va fi cu atat mai greu pentru senatorii PSD, intrucat parlamentarii UNPR i-au aparat de fiecare data de catuse pe colegii lor social-democrati. Acum, ar cam veni randul lui Gabriel Oprea sa primeasca un serviciu, anuntaAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro