Sari direct la conținut

Politic Show: Cine vine dupa Geoana la Senat; Satu Mare: Seful ARR "circula" mita pe filiera PDL; Toader: PSD a facut un gest minunat in cazul Geoana – PDL trebuie sa aiba presedintia Senatului; Gabriel Oprea crede ca sfatuitorii lui Ponta nu-i vor binele

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Cine vine dupa Geoana la Senat. Coalitia de guvernamant isi face calcule pentru a lasa PSD fara sefia Senatului, functie pe care Mircea Geoana, chiar exclus, refuza sa o paraseasca. Social-democratii l-au executat pe Mircea Geoana. Cine va ocupa mult vanatul scaun de presedinte al Senatului? La nivelul coalitiei de guvernamant circula mai multe variante. O prima varianta ar fi ca PDL sa prezinte un candidat propriu la sefia Senatului. Surse din Camera superioara a Parlamentului spun ca PDL si partenerii sai de guvernare vor vota revocarea lui Geoana din functie, nu insa la pachet cu inlocuirea acestuia cu un alt pesedist. Cum la nivelul Biroului Permanent puterea are majoritatea, iar in plen poate avea de asemenea majoritatea daca se mobilizeaza, coalitia poate impune prin vot propria ei interpretare a Regulamentului, conform careia nu se poate face o revocare la pachet cu o numire, ci sunt aspecte separate. Odata dat jos Geoana, puterea poate veni cu un candidat de la PDL, scrie EVZ.

Parlamentarii Butoane, reclamati la Parchet. Institutul pentru Politici Publice i-a reclamat la Parchet pe deputatii care au votat la mai multe maini sau la mai multe cartele si nu au fost sanctionati de Camera Deputatilor. Gandul a prezentat inregistrari video cu parlamentari ai puterii si ai opozitiei incalcand astfel regulamentul, campion fiind pedelistul Valentin Rusu care a votat la doua mani de 26 de ori in mai putin de o ora cat a durat sesiunea de vot final. „Nu mai putin de patru (4) inregistrari video au aratat ca membri ai Camerei Deputatilor au votat proiecte de lege, in diferite sedinte de plen, folosind atat cartelele proprii cat si pe cele ale unor colegi au ramas fara niciun ecou, conducerea Camerei Deputatilor ignorand aceasta realitate”, se arata intr-un comunicat al IPP, anunta Gandul.

Satu Mare: Seful ARR „circula” mita pe filiera PDL. Banii incasati de seful Autoritatii Rutiere Romane Satu Mare, Nicolae Jurj, arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata si trafic de influenta, ar fi ajuns in buzunarul directorului adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca Satu Mare, fostul subprefect de Satu Mare Alin Claudiu Dan, afirma surse oficiale din DNA. Seful Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Satu Mare Nicolae Jurj a fost prins in flagrant vineri, 18 noiembrie, in timp ce primea 2.500 lei mita de la patronul unei firme de transport din municipiul Carei. Potrivit comunicatului remis sambata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Jurj a pretins si primit suma de 2.500 lei „motivind ca a intervenit pe langa functionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Satu Mare pentru ca acestia sa favorizeze firma denuntatorului la momentul efectuarii unui control de specialitate”. Jurj a fost arestat sambata, 19 noiembrie, pentru 29 de zile, informeaza Adevarul.

Toader: PSD a facut un gest minunat in cazul Geoana – PDL trebuie sa aiba presedintia Senatului. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca, prin excluderea lui Mircea Geaona din partid, PSD a facut un gest minunat de a ceda functia de presedinte al Senatului coalitiei de la guvernare, aratand ca PDL ar trebui sa ocupe aceasta functie. „PSD a facut un gest minunat prin excluderea lui Mircea Geoana: sa ne cedeze noua conducerea Senatului. E o problema interna a PSD, dar PSD nu a facut altceva decat sa ne ajute sa preluam conducerea Senatului”, a precizat Mircea Toader. El a adaugat ca acest lucru arata „gradul de maturitate” a celor din PSD. Mircea Toader a mai spus ca va fi o discutie in coalitie privind functia de presedinte al Senatului, dar ca PDL ar trebui sa o revendice. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost exclus din PSD in urma deciziei luate in CExN, marti, cu 50 de voturi „pentru”, cinci „impotriva” si trei abtineri, scrie Romania Libera.

Gabriel Oprea crede ca sfatuitorii lui Ponta nu-i vor binele. Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, precizeaza, intr-o declaratie transmisa marti Agerpres, ca nu a fost exclus din PSD si ca a ales varianta ”responsabila a demisiei”. El considera ca persoanele care l-au sfatuit pe Ponta sa inceapa demersul suspendarii presedintelui il vor pe acesta plecat din fruntea PSD. Oprea a facut aceste precizari dupa ce Victor Ponta i-a cerut public sa spuna cine l-a exclus din UNPR, dand de inteles ca raspunderea i-ar apartine lui Mircea Geoana. Oprea nu a vrut sa-l lase pe Ponta fara raspuns. ”Chiar daca demersul lui Victor Ponta este usor ipocrit, doresc sa vin in intampinarea intrebarii pe care a formulat-o prin intermediul presei. Pentru Victor Ponta si pentru toti cei care doresc sa reinventeze trecutul recent, precizez inca o data ca nu am fost exclus din PSD. Am plecat de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor prin demisie, refuzand sa numesc in functii de responsabilitate oamenii pe care institutiile abilitate ale statului le suspectau de implicare in zona de criminalitate organizata. Nu sunt genul de om care sa se tina cu dintii de vreo functie fie in Guvern, fie in partid”, spune Oprea. El mai subliniaza ca a plecat de la putere direct in Opozitie, anunta EVZ.

Geoana planuieste partidul Anti-Iliescu. Cine face parte din comitetul de initiativa. Formarea unui nou partid care sa fie lansat in luna martie a anului viitor sau fortarea organizarii unui Congres Extraordinar in care sa fie inlocuita actuala conducere sunt printre variantele luate in calcul de Mircea Geoana dupa excluderea din PSD. Sustinatorii fostului presedinte PSD au declarat, pentru gandul, ca in prima faza se va incerca sa se ia pulsul fiecarei organizatii pentru a se vedea daca se poate forta organizarea unui Congres Extraordinar. „Va fi un turneu prin toate filialele in care Mircea Geoana sa stea de vorba cu oamenii fata in fata. Multi de la baza partidului nu au inteles de ce a fost exclus si de ce s-a recurs la o asemenea solutie”, au precizat sursele citate. Mai mult, decizia de excludere urmeaza sa fie contestata deoarece nu s-au respectat prevederi din legea partidelor politice, care confera dreptul la aparare a celor propusi spre excludere, informeaza Gandul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro