Sari direct la conținut

Politic Show: Dusmanii politici ai lui Igas s-au dus sa-i ceara derogari; Kelemen: Pana la sfarsitul lunii august stabilim cine va conduce ministerul pentru fondurile europene; Guvernanta corporatista a societatilor de stat, subiect de discutie intre delegatiile MJ, BM si FMI

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Dusmanii politici ai lui Igas s-au dus sa-i ceara derogari. Ministrul de Interne Traian Igas spune ca trece zilnic prin diverse presiuni pentru a-si urma planul de reforma. Cel mai surprins a fost cand „dusmanii” din opozitie i-au cerut favoruri. Cea mai apropiata schimbare care urmeaza sa fie facuta in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) este modificarea Statutului Politistului. In zilele urmatoare, proiectul de lege urmeaza sa fie suspus dezbaterii publice, pe site-ul institutiei. Ministrul Traian Igas spune ca se impunea acest pas pentru ca actualul statut „ii protejeaza pe cei care nu-si desfasoara activitatea cu celeritate” si ca schimbarile au fost decise impreuna cu reprezentantii sindicatelor din Politie, scrie EVZ.

Kelemen: Pana la sfarsitul lunii august stabilim cine va conduce ministerul pentru fondurile europene. Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marti, ca in cadrul coalitiei de guvernare s-a convenit ca pana la sfarsitul lunii august sa fie stabilit titularul viitorului minister care se va ocupa de absorbtia fondurilor europene, spunand ca ar putea fi vorba de o persoana „neinregimentata politic”. Kelemen a declarat, marti, ca au fost vehiculate pentru acest portofoliu cateva nume, dar nu s-a stabilit, deocamdata, cine va ocupa functia de ministru, anunta Gandul.

Ministrul UE, decis la Cotroceni. Presedintele stie numele ministrului care se va ocupa de fondurile europene si spune ca doar vacanta parlamentara amana anuntul oficial. Totusi, Varujan Pambuccian, liderul minoritatilor nationale din coalitie, spune ca subiectul nu ar fi fost discutat in arcul guvernamental. „Nu fac un secret din a va spune ca stiu cine va fi, e convenit cu premierul. Si va fi la momentul la care Parlamentul este aici”, a precizat seful statului, la televiziunea publica, referindu-se la viitorul membru al Cabinetului Boc care se va ocupa de afacerile europene si relatia cu UE. Cu alte cuvinte, nu doar ca a fost decisa infiintarea unui nou minister (desi se mai vehicula varianta unei agentii in subordinea premierului), dar a fost hotarat si numele noului ministru. De altfel, presedintele a creionat si portretul viitorului membru al Executivului: „un om credibil la Bruxelles”, independent, dar si cu „forta de a-si impune punctele de vedere in Guvern”. Avantajat, din perspectiva portretului prezidential, pare sa fie fostul comisar european Leonard Orban, actualmente consilier al sefului statului. Numele acestuia a fost vehiculat inca de la inceput pentru noul portofoliu, alaturi de cel al liderului UNPR, Marian Sarbu, informeaza Romania Libera.

Raliurile ii duc pe Ponta si pe Sova la DNA. Presedintele PSD, deputatul Victor Ponta, si seful Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala a partidului, senatorul Dan Sova, urmeaza a fi cercetati de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Asta ca urmare a unei sesizari adresate procurorilor DNA de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Sesizarea in sine vizeaza, de fapt, modul in care complexurile energetice Rovinari si Turceni „si-au diminuat veniturile si majorat cheltuielile in mod nejustificat”, declara presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Iar printre modalitatile invocate de Agentie se numara si incheierea mai multor contracte de asistenta juridica intre cele doua complexuri de stat si societatea de avocatura „Sova&Asociatii”, in care Victor Ponta a avut calitatea de „senior partner”. Suma in discutie: 4,4 milioane de lei, scrie EVZ.

Guvernanta corporatista a societatilor de stat, subiect de discutie intre delegatiile MJ, BM si FMI. Conducerea Ministerului Justitiei a avut, marti, o discutie cu reprezentantii Fondului Monetar International si Bancii Mondiale pe subiectul guvernantei corporatiste a societatilor de stat, partea romana anuntandu-si intentia promovarii unui act normativ. „Conducerea Ministerului Justitiei, reprezentata de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, secretarul de stat, Alina Bica si secretarul general, Gabriel Tanasescu, a avut marti, o intalnire de lucru cu o delegatie comuna a Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, in cadrul unei misiuni de monitorizare a angajamentelor asumate de Guvernul Romaniei cu cele doua organisme financiare internationale”, informeaza Biroul d epresa al MJ, anunta Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro