Sari direct la conținut

Politic Show: Seful de la Bruxelles al Elenei Basescu, Joseph Daul: Ii sunt recunoscator presedintelui ca nu m-a intrebat niciodata ce face fiica sa; Vicepresedintele PC catre Boc: Masurile luate de Executiv duc la o societate fara reactie, "un vis al dictatorilor"; Senatorul PSD Adrian Tutuianu, abonat la contracte cu statul

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Senatorul PSD Adrian Tutuianu, abonat la contracte cu statul. Alegatorii din Dambovita platesc bani frumosi sa fie reprezentati in Senat de Adrian Tutuianu. Cine este Adrian Tutuianu? Un avocat din Targoviste care, dupa ce in 2008 a ajuns senator PSD, si-a pus profesia in slujba celor ce l-au votat. Dar nu pe gratis. Ci contra unui onorariu consistent. Tutuianu isi rotunjeste veniturile din contractele de asistenta juridica cu primariile localitatilor de pe raza colegiului in care a fost ales senator. Ce au in comun localitatile Gura Sutii, Moroieni, Comisani, Tatarani din Moroieni? Fac parte din colegiul peste care Tutuianu este senator. Totodata, fiecare dintre ele a incheiat un contract de asistenta juridica cu „Tutuianu si Asociatii”, pentru care platesc lunar o suma cuprinsa intre 1.300 si 2.000 de lei, plus TVA. La acestea se adauga contracte punctuale pentru reprezentarea in instanta a unor primarii din judet precum Manesti si Vulcana Pandele, scrie EVZ.

Vicepresedintele PC catre Boc: Masurile luate de Executiv duc la o societate fara reactie, „un vis al dictatorilor”. Vicepresedintele Partidului Conservator i-a adresat astazi, un email, remis astazi redactiei Romanialibera.ro, premierului Emil Boc, in care subliniaza ca noul Cod al Muncii, care va intra in vigoare maine, va lasa foarte multi romani fara locuri de munca. „Stiu ca efortul pe care il depuneti in acest sens (distrugera locurilor de munca) este urias, dovada stand si noul Cod al Muncii care va intra in vigoare de maine si care va anula dintr-o lovitura cateva zeci de mii de joburi. Acelasi lucru l-ati facut acum doi ani prin impozitul forfetar, care a dus la inchiderea a circa 200.000 de firme care ofereau un loc de munca si mijloace de existenta macar membrilor familiei implicate in respectivele activitati”, se arata in email. In plus, Bogdan Diaconu spune ca premierul a reusit sa destructureze sindicatele, lucru care conduce catre o societate fara reactie, „un vis etern al dictatatorilor”, scrie Romania Libera.

Seful de la Bruxelles al Elenei Basescu, Joseph Daul: Ii sunt recunoscator presedintelui ca nu m-a intrebat niciodata ce face fiica sa. Politician francez, Joseph Daul, 64 de ani, se autocaracterizeaza drept un taran alsacian. El administreaza si astazi o ferma pe care a inceput sa o exploateze pe cand avea 20 de ani. A intrat in miscarea sindicatelor din agricultura si in politica. In 1999 este ales in Parlamentul European si intra in Grupul Popular. In 2007, devine presedinte al Grupului, inlocuindu-l pe germanul Hans-Gert Pottering. Joseph Daul se afla la conducerea celui mai numeros grup politic din Parlamentul European, grup din care face parte si Elena Basescu. Desi, relatiile franco-romane traverseaza momente delicate, mai ales din cauza dosarului Schengen, Joseph Daul spune ca popularii europeni vor sustine, in totalitatea lor, Romania. Integral in Adevarul.

Antonescu: PDL nu se va reforma nici cu Blaga presedinte. Liderul PNL Crin Antonescu sustine ca Vasile Blaga nu este recomandat cu nimic in plus fata de Emil Boc sa fie presedinte al PDL, indiferent de rezultatul alegerilor din mai ale democrat-liberalilor datele problemei ramanand aceleasi pentru USL.”Pentru noi nu schimba cu nimic datele problemei acest lucru. USL nu s-a facut pentru ca domnul Boc era presedinte la PDL, ci s-a facut pentru ca PDL este o structura de partid-stat mafiot, care a pus stapanire pe Romania si Romania trebuie eliberata. Si am convingerea ca domnul Blaga nu este cu nimic mai recomandat, daca ar fi in fruntea PDL, sa faca altceva decat o structura de tip mafiot, daca asta s-a intamplat in guvernarea lui Emil Boc. In fond, experienta de tipul acesta, organizatorica a domnului Blaga este chiar mai mare decat a domnului Boc iar, dupa cum vedeti, modelul pe care domnul Blaga si-l anunta este cel al domnului Basescu”, a afirmat astazi Crin Antonescu, citat de EVZ.

Berceanu: N-am facut nicio declaratie despre doamna Udrea. Liderul PDL Radu Berceanu a declarat, duminica, la Targoviste, dupa ce Vasile Blaga si-a prezentat motiunea pentru sefia partidului, ca nu a facut afirmatii despre Elena Udrea, precizand ca ii plac blondele din PDL. El a spus ca democrat-liberalii sunt cei care vor decide cine ii va conduce dupa 14 mai. „Noi nu am facut altceva decat sa ne prezentam motiunea, sa ne prezentam ideile, dumnealor vor decide, cred ca fiecare are constiinta si libertatea si maturitatea sa gandeasca care e cea mai buna solutie si se va decide si vor vota pe 14 la Congres, nu acuma. (…) N-am facut nicio declaratie despre domna Udrea, absolut niciuna. Ia uitati cate blonde sunt” a declarat Radu Berceanu, aratand cu mana spre sala unde a avut loc intalnirea. Intrebat de catre jurnalisti daca ii plac blondele din PDL, Radu Berceanu a declarat: „Da, cum sa nu”. Intrebat cum comenteaza faptul ca Elena Udrea si-a exprimat in mai multe randuri sustinerea pentru Emil Boc, Berceanu a precizat: „Parerea dumneaei, nu comentez”. Integral in Gandul.

Femeile din PDL vor mai multe locuri in conducerea partidului. Presedinte al Organizatiei de Femei a PDL Salaj si consiliera a premierului, Andreea Paul Vass le-a transmis o scrisoare deschisa celor trei candidati la sefia PDL, cerandu-le un raspuns in privinta reprezentarii femeilor in conducerea partidului, ca „un indicator extrem de sugestiv al nivelului de democratizare”. „In numele OFPDL Salaj, le adresez intrebarea: cum cred dansii ca se poate obtine o mai buna reprezentare a femeilor in varful partidului si la varful deciziei publice? As tine sa precizez ca aceasta nu e deloc o problema minora. Trecutul ne-a oferit un raspuns mult prea grav (…) Realitatea este ca prezenta femeilor in cadrul structurilor de varf ale partidului reprezinta un indicator extrem de sugestiv al nivelului de democratizare atins in acel partid, un indicator al egalitatii de sanse, al transparentei si corectitudinii criteriilor de selectare si de promovare in interiorul PDL”, sustine Andreea Paul Vass, citata de EVZ.

Intr-o locatie MApN, UNPR sarbatoreste. Petrecere privata la Clubul Generalilor planuita de generalul-ministru Oprea. Oamenii generalului Oprea dau petrecere mare la finele saptamanii viitoare, dupa sedinta Comitetului Executiv National, convocat pe 7 mai la Bucuresti. Motivul de sarbatoare este dublu: un an de la infiintarea UNPR, dar si 25 de ani de la castigarea Cupei Campionilor de echipa de fotbal Steaua Bucuresti. Locatia: una care apartine Ministerului Apararii Nationale. Uneperistii din tara au fost chemati saptamana viitoare la Bucuresti pentru a participa la sedinta Comitetului Executiv National. Acesta este motivul oficial. Neoficial, intalnirea va fi una de socializare, pentru ca membrii UNPR sa se vada la fata, la un an de la infiintarea partidului. „Va fi o sedinta normala, de socializare, la un an de la infiintarea partidului. Vom avea invitati din zona sindicala, dar si de la celelalte partide”, ne-au declarat surse din UNPR, scrie Puterea.

In editorialul „Sforaitoarele sedinte”, Petre Barbu scrie: „Sedinta este o rampa de lansare in cariera daca iei cuvantul. Urmaresc cu interes stirile TV despre sedintele de la Guvern, de la CSAT, de la partidele politice sau de la alte institutii. Nu aflu nimic, dar ma uit ca un gura-casca. De fiecare data ne sunt livrate niste imagini de la inceputul sedintelor, in care participantii, cu niste mutre cazute si apasate de importanta momentului, rasfoiesc hartiile din mape. Este firesc, sunt filmati, ii vede poporul, trebuie sa arate ca niste oameni cu responsabilitati grele, n-au niciun motiv de veselie, sedinta e sedinta, nu-i o chermeza sau o bauta cu baietii. Mi-ar placea sa vad si ce se intampla acolo, cine ia cuvantul, ce se discuta, dar stirea e scurta, iar sedintele sunt lungi”. Integral in Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro