Sari direct la conținut

Politic Show: "Udrea face exercitii stilistice pe blog: Ponta si Antonescu – "peremisti", opozitia sufera de "sindromul Tourette", USL – "Uniunea Solutiilor Lipsa"; Frunda: E posibil ca Boc sa fie schimbat in viitorul apropiat; Vass: Femeile sunt involuntar marginalizate in politica

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Udrea face exercitii stilistice pe blog: Ponta si Antonescu – „peremisti”, opozitia sufera de „sindromul Tourette”, USL – „Uniunea Solutiilor Lipsa”. Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, critica, pe blog, prestatia USL de la dezbaterea motiunii de cenzura, afirmand ca cererea privind pozitia Parlamentului fata de declaratiile unor oficiali ungari arata ca opozitia a actionat „de parca ar fi avut sindromul Tourette”. Ministrul sustine ca motiunea de cenzura pe Codul Muncii a aratat inca o data care este diferenta dintre coalitia de guvernamant – „reformatoare si responsabila” si „opozitia socialista, pusa pe circ si degraba aruncatoare de vorbe inveninate”, scrie Gandul.

Frunda: E posibil ca Boc sa fie schimbat in viitorul apropiat. Senatorul UDMR considera ca lupta pentru sefia PDL va influenta activitatea guvernamentala. „Cred ca vom asista la schimbari. Daca Partidul Democrat Liberal isi mentine acea prevedere statutara potrivit careia liderul partidului nu poate sa fie prim-ministru, atunci e posibil ca saptamana viitoare sau in viitorul apropiat sa asistam chiar la schimbarea premierului”, a spus senatorul Gyorgy Frunda la RFI. Intrebat daca Emil Boc ar trebui inlocuit din fruntea Executivului, Frunda a raspuns: „Am mai spus-o, eu cred ca un maur trebuie sa-si faca treaba pana la sfarsit si pe urma sa plece. Mai sunt lucruri pe care premierul Boc trebuie sa le faca. Eventual, va fi schimbat politic, pentru a putea sa se ocupe de castigarea functiei de presedinte in PDL”, anunta EVZ.

Pana unde merge USL pentru voturi? Acuzatii de iredentism, ambasadorul Ungariei chemat la MAE si la Parlament, cereri de reactii catre oficialii Consiliului si Parlamentului European. La prima vedere, e greu de inteles de ce liderii USL au pus in miscare tot acest angrenaj. In fapt, calculele sunt simple si de natura politica. Fara a pune in discutie in ce masura este justificat sau nu demersul Uniunii Social-Liberale, momentul si modul in care acesta este pus in practica ridica multe semne de intrebare si conduc catre concluzia ca liderii social-democrati si liberali au avut si alte scopuri decat apararea demnitatii nationale, informeaza Romania Libera.

Vass: Femeile sunt involuntar marginalizate in politica. Consilierul premierul Emil Boc Andreea Paul Vass a anuntat, joi, la o dezbatere privind prezenta femeilor in politica, lansarea cartii „Forta politica a femeilor” si a afirmat ca i-au trebuit doi ani sa-si convinga colegele din PDL in legatura cu introducerea cotei minimale a femeilor in politica. „Introduc nu numai forta numerica a subreprezentarii grave a femeilor din politica romaneasca, ci si un model integrat de reprezentare a femeilor in politica romaneasca. Nu este suficient sa ai o cota minimala distributiva de gen, pe care o sustin puternic. Daca reprezentarea numerica este o reprezentare formala, fie prin cote voluntare minimale de gen, fie prin cote legiferate, spun foarte clar ca simpla prezenta a femeilor in pozitii decizionale nu implica automat si puterea politica”, a spus Andreea Paul Vass, scrie Gandul.

In editorialul „Piromanii Ponta si Antonescu. Cine stinge focul”, Ioana Lupea scrie: „Nationalismul este arma politica a fanaticilor si a politicienilor populisti lipsiti de idei. Victor Ponta si Crin Antonescu fac parte din a doua categorie. Sa aprinzi focul nationalist antimaghiar in timp de criza economica pentru ca esti incapabil sa propui o alternativa la Codul lui Boc ori sa gandesti si sa exprimi argumente solide impotriva acestuia este o dovada de primitivism politic. Numarul mic de manifestanti impotriva Codului Muncii poate reprezenta un indicator ca salariatii, cei care cred ca drepturile lor sunt afectate de noul text legislativ, nu s-au simtit reprezentati de opozitia parlamentara. Si cum s-ar putea regasi ingrijorarile lor in discursul lui Crin Antonescu din care pot fi extrase doua idei principale: ca-l enerveaza Boc pentru ca-l numeste socialist si ca-l mai enerveaza si Dinu Patriciu si Grigore Cartianu”. Integral in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro