Politic Show: Vadim Tudor, acuzat de blat cu Elena Udrea: "Oamenii de casa ai lui Vadim au votat la doua maini alaturi de PDL"; Corina Cretu: Cand Severin era seful PSD in PE, erau probleme cu bugetul; "Caporalul" Blaga, un "pericol" pentru USL
Corina Cretu: Cand Severin era seful PSD in PE, erau probleme cu bugetul. Vicepresedintele PSD Corina Cretu a declarat, joi, intr-un interviu ca, atunci cand Adrian Severin era seful delegatiei PSD in PE, erau probleme legate de netransparenta bugetului acesteia, care era gestionat personal de Severin, fara trezorier. „Noi am mai avut probleme in delegatie, le-am ridicat la momentul respectiv in interiorul partidului, in interiorul grupului, in legatura cu gestionarea bugetului nostru. Deci, aveam semnale ca (Adrian Severin – n.r.) ar vrea sa ia din toate partile”, afirma europarlamentarul Corina Cretu in interviu. Integral inRomania Libera.
„Caporalul” Blaga, un „pericol” pentru USL. Alegerea lui Vasile Blaga ca sef al PDL, la Conventia din mai, va pune in pericol unitatea USL, intrucat foarte multi liberali nu agreeaza asocierea cu PSD si au o relatie buna cu Blaga. Scenariul a fost lansat azi de vicele democrat-liberal Cezar Preda, unul dintre sustinatorii secretarului general al PDL. „Unitatea USL se mentine daca va iesi Emil Boc presedinte. Odata cu alegerea lui Vasile Blaga presedinte al PDL, USL are o mare problema. Odata ce Blaga iese presedinte sunt foarte multi liberali care doresc o alianta de dreapta si sa iasa din alianta de stanga”, a spus vicepresedintele PDL, citat deAdevarul.
Implozie in PRM. Dupa demisia vicepresedintelui Codrin Stefanescu, PRM a ramas ieri si fara filiala Bucuresti. Toti liderii de sector si „o parte a membrilor activi” si-au anuntat plecarea din partid. Alaturi de liderii de sector, au parasit formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor vicepresedintele cu probleme organizatorice, vicepresedintele pe probleme de comunicare si secretarul executiv al PRM Bucuresti. Presedintele PRM Sector 6, Luminita Adam, si-a anuntat concomitent intrarea in PSD. Demisia in bloc a fost justificata prin apropierea partidului, in ultima vreme, de PDL si a fost insotita de o serie de acuzatii la adresa presedintelui Corneliu Vadim Tudor. „In ciuda imaginii de om corect cu care doreste sa pacaleasca alegatorii, Vadim Tudor este de fapt o persoana duplicitara, cu un comportament deviant, preocupat doar de propriile interese”, au aratat demisionarii printr-un comunicat de presa, citat deRomania Libera.
Vadim Tudor, acuzat de blat cu Elena Udrea. „Viceprimarul nostru, impreuna cu consilierii PRM, toti oameni de casa ai lui Vadim Tudor, au votat la doua maini alaturi de PDL”, afirma demisionarii. „Este anormal sa o ataci pe Udrea in cea mai grotesca maniera, iar in subsidiar, prin consilierii partidului sa votezi proiectul de referendum privind Legea Capitalei, promovat chiar de Elena Udrea si de PDL Bucuresti”, a comentat Codrin Stefanescu. Vadim a replicat cu aceeasi agresivitate cu care a reactionat de fiecare data cand fosti colaboratori au „dezertat” din partid. „Si-a dat demisia inainte sa-l dau eu afara. Codrin Stefanescu este un om bolnav mintal care periodic, o data la doua-trei luni, se duce la o clinica de la Lyon sa se trateze”, a afirmat Vadim, citat deAdevarul
In editorialul „Al patrulea conjurat”, Mircea Cartarescu scrie: „Domnul Crin Antonescu mi-a facut de curand deosebita onoare de a ma cita intre cele trei <> care ar conspira in ultimul timp impotriva dumnealui. Ceilalti doi ar fi Andrei Plesu si Vladimir Tismaneanu. E de la sine inteles ca inca de la inceput aceasta asociere ma umple de recunostinta: nu stiu ce a urmarit cu adevarat domnul Antonescu cand m-a inclus in redutabilul triumvirat, dar oricum ii multumesc. Am crescut in propriii mei ochi si cred ca si in ai dumneavoastra, dragi cititori, prin asocierea, fie si numai ocazionala, cu cei doi oameni admirabili mai sus citati. In privinta conspiratiei, trebuie sa recunosc, de asemenea, flerul deosebit al domnului Antonescu. De data asta ne-a prins si nu mai e nimic de comentat. Asemenea unor complici ai unei crime abominabile, dati in vileag de un comisar priceput printr-un subtil interogatoriu incrucisat, nu ne mai ramane decat sa ne marturisim faptele”. Integral inEVZ.
In editorialul „Intre penal si penibil”, CTP scrie: „Cu prilejul precedentei arestari a lui SO Vantu spuneam ca personajul are inclinatii literare. N-am vazut sau auzit vreodata un text literar al lui Vantu ca sa afirm ca ar avea si talent, cum repeta niste dobitoci. Dar omul fabuleaza cu o frenezie frizand dementa. Se monteaza pe masura ce povesteste sau, mai exact, se autopovesteste, se inchipuie ca personaj care face istorie, se mitifica si se mistifica. Este genul de histrion care ajunge sa creada in propriile-i hiperbole. Va mai amintiti halucinantele interventii ale lui Vantu la Realitatea TV dupa ce Basescu il executase pe Geoana cu vizita la <>? Cum evoca parcarea din Tancabesti, locatia intalnirii cu Basescu, ca pe un topos legendar, menit viitorimii, un Versailles, un Camp David, o Malta? Nu alta e senzatia pe care mi-o da inregistrarea discutiei cu Sebastian Ghita. Sute (!) de racheti impuscati (!) din ordinul lui Magureanu (!), de catre mine, Vantu controlam toata (!) reteaua de bulibasi, furau macarale, duceau argint industrial in Italia, 25 de ani sau glontul. Un delir verbal, o salata de cuvinte potrivita mai degraba unui fanfaron, unui martafoi patetic, decat unui mafiot pus pe ucis cu sange rece”. Integral inGandul.