Sari direct la conținut

Politic Show: Victor Ponta a facut public raportul activitatii sale, dupa un an de mandat in fruntea PSD; Boc s-a suparat ca Botis si Ialomitianu nu cunosc efortul financiar al majorarii sporului de noapte; Roberta Anastase (PDL) il trimite o saptamana la plaja pe purtatorul de cuvant al PSD

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

PDL-istii vor legalizarea mamelor-surogat. Potrivit unei initiative depuse la parlament, femeile sau cuplurile infertile pot apela la mame purtatoare. Proiectul prevede decontarea unei proceduri FIV si interzice conceptia copiilor-medicament. Pentru a deveni parinti, femeia sau cuplul declarat infertil ar putea apela, legal, la o mama-putatoare, prin incheierea la notariat a unui contract, eliberat in baza unui certificat judiciar de incuviintare a surogatului, dat de instanta. Contractul nu poate fi unul comercial, incheindu-se cu titlu gratuit. Prevederile fac parte dintr-un proiect de lege depus la parlament de deputatul PDL Mihaela Sandru, care propune reglementarea regimului juridic al reproducerii umane asistate medical (RUAM), scrie EVZ.

Boc s-a suparat ca Botis si Ialomitianu nu cunosc efortul financiar al majorarii sporului de noapte. Premierul Emil Boc i-a intrebat pe ministrii Finantelor si Muncii care este impactul bugetar al majorarii de la 15% la 25% a sporului la salariu pentru munca de noapte, dar acestia nu au stiut sa-i raspunda, iar seful Guvernului le-a reprosat ca il lasa sa anunte public masuri neanalizate financiar. Discutia a avut loc in sedinta de miercuri a Guvernului, in contextul analizarii modificarilor Codului Muncii, au relatat surse participante la discutie. „Premierul i-a intrebat pe cei doi ministri care este impactul financiar al majorarii sporului salarial pentru munca pe timp de noapte, dar acestia nu au stiut sa-i raspunda. Suparat, Boc le-a reprosat ca il lasa sa iasa cu declaratii politice pe astfel de teme care nu au fost analizate in prealabil si sub aspect financiar si le-a cerut sa ii prezinte rapid calculele”, au aratat sursele, anunta Gandul.

Victor Ponta a facut public raportul activitatii sale, dupa un an de mandat in fruntea PSD. Presedintele PSD, Victor Ponta, a facut public, miercuri, raportul activitatii sale pentru primul an de mandat in fruntea social-democratilor. Documentul include stadiul indeplinirii celor 22 de obiective prezente in programul „Romania Corecta” cu care a castigat Victor Ponta presedintia PSD. Potrivit raportului, postat pe site-ul personal al liderului PSD, dintre cele 22 de obiective cu care si-a inceput mandatul sapte sunt declarate realizate, zece demarate, doua in curs de realizare si trei nerealizate. La capitolul „in curs de realizare” se regaseste prevederea privind asumarea candidaturii de premier de catre presedintele PSD, din 2012. „Presedintele PSD isi asuma candidatura de prim-ministru chiar din 2012. Decizia va fi supusa aprobarii forurilor interne de conducere”, se mentioneaza in document, informeaza Adevarul.

Legea Educatiei i-ar putea ajuta pe rectorii parlamentari. Senatorii si deputatii care sunt si rectori isi pot pastra linistiti ambele calitati, cu ajutorul colegilor parlamentari, dar si datorita unei portite din Legea educatiei a ministrului Daniel Funeriu. Legea Educatiei Nationale ar fi trebuit sa puna capat practicii ca parlamentarii sa ocupe si functii de rectori. Lucru sustinut, in repetate randuri, si de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Legea a intrat in vigoare pe 9 februarie, iar persoanele aflate in situatie de incompatibilitate trebuie ca in termen de 60 de zile sa opteze pentru una din cele doua calitati. Este vorba de senatorii Ecaterina Andronescu (PSD, rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti) si Nicolae Robu (PNL, rectorul Universitatii Politehnice din Timisoara) si de deputatii Stefan Dragulescu (PDL, rectorul UMF Timisoara) si Florian Popa (PSD, rectorul UMF „Carol Davila” Bucuresti), scrie Romania Libera.

Guvernul pregateste privatizarea laboratoarelor sanitar-veterinare. Laboratoarele sanitar-veterinare au fost luate in vizor pentru privatizare, iar Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sa fie desfiintata. Acum doua saptamani, Secretariatul General al Guvernului (SGG) a transmis o nota catre Emil Boc, in care se propunea reorganizarea ANSVSA si privatizarea celor 41 de laboratoare judetene, dupa informatiile cursdeguvernare.ro. Celelalte masuri vizau desfiintarea Autoritatii, prin impartirea in doua parti care sa intre sub autoritatea ministerelor Sanatatii si Agriculturii, si restructurarea a 2.500 de posturi, anunta EVZ.

Roberta Anastase (PDL) il trimite o saptamana la plaja pe purtatorul de cuvant al PSD. Cum au ratat sapte parlamentari o deplasare exotica in Panama City. Mai multi parlamentari romani au ratat ieri sansa de a pleca intr-o excursie exotica de sase zile intr-un loc prietenos, cu mult soare si vedere la ocean: Panama City. Sapte alesi (3 deputati si 4 senatori) ar fi trebuit sa plece in interes de serviciu la cea de-a 124-a reuniune anuala a Uniunii Interparlamentare, eveniment ce se va desfasura in capitala statului sud-american Panama la mijlocul lunii aprilie. Planurile deputatilor amatori de experiente sud-americane au fost insa date peste cap de conducerea Camerei Deputatilor, care a decis sa delege doar un singur deputat, informeaza Puterea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro