Sari direct la conținut

Presa in diagonala: Ramasite umane au fost descoperite in epava avionului lui Steve Fosset; China monitorizeaza mesajele text trimise prin serviciul Skype, iar poetul german Friedrich Schiller, mort de 200 de ani, a fost somat sa-si plateasca taxa radio-tv

HotNews.ro

Poetul german Friedrich Schiller, mort de 200 de ani, somat sa-si plateasca taxa radio-tv. Agentia de colectare a taxelor din Germania (GEZ) si-a cerut scuze dupa ce a trimis mai multe instiintari de plata pentru licenta radio-tv poetului Friedrich Schiller, care a murit cu mai bine de 200 de ani in urma, informeaza BBC. Cu o taxa anuala de aproape 200 de euro, neplatita din 1805, poetul a „strans” o datorie de peste 40.000 de euro. Somatiile erau trimise la o scoala primara ce poarta numele lui Schiller, in ciuda faptului ca directorul scolii a trimis agentiei o scrisoare in care mentiona ca „destinatarul acestora nu mai are posibilitatea sa asculte radio sau sa se uite la televizor”. Agentia a precizat ca eroarea a fost provocata in primul rand de imensa baza de date pe care o detine si, in al doilea rand, de faptul ca Schiller este un nume foarte obisnuit in Germania. Friedrich Schiller este unul dintre cei mai cunoscuti poeti si dramaturgi germani, cunoscut in special pentru poemul „Oda bucuriei”, a carui celebra adaptare muzicala este semnata de Beethoven.

Copiii imigranti din tarile sarace, mai performanti academic decat cei din tarile dezvoltate. Imigrantii care cauta o viata mai buna in tarile vestice nu pot sterge influenta tarii natale cand vine vorba de performanta academica a copiilor lor, informeaza un studiu din editia din octombrie a revistei American Sociological Review. Sociologii Mark Levels, Jaap Dronkers si Gerbert Kraaykamp au descoperit ca influentele la scara larga (cum ar fi cele legate de tara de origine, tara de destinatie si comunitatea imigranta) au rol in rezultatele educationale ale copiilor imigranti. Cercetarea a luat in considerare rezultatele la matematica a mii de copii imigranti in varsta de 15 ani, aflati in 13 tari vestice, provenind din 35 tari natale diferite. Rezultatele indica faptul ca dezvoltarea economica si conditiile politice din tara natala a unui imigrant au impact asupra succesului academic al copilului aflat in tara de destinatie, scrie Stiinta.info.

China monitorizeaza mesajele text trimise prin serviciul Skype. Un grup de cercetatori canadieni au anuntat ca au descoperit un gigantic sistem de supraveghere de origine chineza care inregistra mesajele trimise de utilizatorii Skype din China si care contineau cuvinte politice „sensibile”, anunta The New York Times. Potrivit cercetatorilor, sistemul de monitorizare arhiva mesajele text trimise de clientii companiei Tom-Skype, serviciul de telefonie prin internet chinez format printr-o intelegere intre un operator wireless din China si eBay, actionarul principal la Skype, pentru a le filtra pe cele care contineau cuvinte legate de politica. Canadieni sustin ca au descoperit aproximativ un milion de mesaje cenzurate pastrate in arhivele computerelor din China si au facut si o lista cu mesajele care erau interzise. Acestea contineau cuvinte legate de miscarea religioasa Falun Gong, independenta Taiwanului si Partidul Comunist Chinez, dar si cuvinte precum „democratie”, „cutremur” sau „lapte praf”.

Ramasite umane au fost gasite in epava avionului lui Steve Fosset, descoperita in California. Anchetatorii federali, apartinand Comitetului National pentru Siguranta Transporturilor din SUA, au anuntat ca au gasit o „foarte mica cantitate” de resturi umane, dar suficienta pentru a se putea efectua un test ADN, printre resturile avionului descoperit in urma cu doua zile intr-o zona muntoasa din estul Californiei si despre care politia din SUA a confirmat ca apartine aventurierului american Steve Fosset. Fosset, un miliardar excentric, detinator al unor recorduri mondiale la zboruri cu avionul sau cu balonul, a disparut in urma cu un an dupa ce a plecat intr-o noua aventura cu avionul sau. El a fost declarat mort in luna februarie a acestui an. Aceste noi probe par sa contrazica zvonurile care circula pe internet potrivit carora Fosset si-ar fi inscenat moartea, sustine The Telegraph.

Canabisul, mai putin nociv decat alcoolul si tigarile. Consumul de canabis este mai putin daunator decat consumul de alcool sau de tutun si ar trebui legalizat, sustine un raport publicat de Fundatia britanica Beckley, potrivit AP. Reprezentantii fundatiei doresc o „reanalizare serioasa” a politicii privind interzicerea acestui drog deoarece, desi consumul de canabis poate avea un impact negativ asupra sanatatii, inclusiv a sanatatii mentale, este considerabil mai putin daunator, tutunul si alcoolul producand mult mai multe victime in randul consumatorilor. Ei sustin chiar ca, de-a lungul istoriei, numai doi oameni au murit din cauza consumului acestui drog, in timp ce alcoolul si tutunul sunt vinovate de aproximativ 150.000 de morti pe an, si asta numai in Marea Britanie. Canabisul a fost incadrat in clasa C a drogurilor, in anul 2004, ceea ce inseamna ca politia nu ii poate aresta pe cei prinsi cu cantitati mici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro