Sari direct la conținut

Primarul Sectorului 2, Rareș Hopincă, a depus jurământul și în fața consilierilor locali / Despre majoritatea în Consiliu: Avem un parteneriat solid cu PNL

HotNews.ro
Primarul Sectorului 2, Rareș Hopincă, a depus jurământul și în fața consilierilor locali / Despre majoritatea în Consiliu: Avem un parteneriat solid cu PNL
Primarul Sectorului 2, Rareș Hopincă / Foto: HotNews.ro

Noul Consiliu Local al Sectorului 2 a fost constituit, miercuri, iar primarul  Sectorului 2, Rareș Hopincă, a depus jurământul și în fața aleșilor locali, după ce joi și-a preluat mandatul în fața judecătorului. La eveniment au participat premierul Marcel Ciolacu, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, Cristian Popescu Piedone, primarul în funcție al Sectorului 5, dar și fiul său, Vlad Popescu Piedone, primarul ales al Sectorului 5.

„Am avut ședinta de constituire a Consiliului Local Sector 2. Colegii au depus jurământul, astfel încât începând de astăzi noul consiliu își intră de drept în mandat. Este pentru Sectorul 2 un nou capitol, un capitol marcat de transparență, de dialog, de soluții adoptate prin consens și nu în urma unor conflicte. (…) Mizez pe buna cooperare cu primarii de Sector, avem exemple de bune practici pe care le vom prelua de la Sectoarele 3, 4, 6 și mizez pe un dialog constructiv, de bună-credință și proactiv cu primarul general al Municipiului București, pentru că mi-am propus ca proiecte startegice în atribuțiile primăriei  de Sector să fie inițiate și implementate doar după o consultare prealabilă cu primarul general”, a declarat Rareș Hopincă după ceremonie.

 Întrebat ce exemple va prelua de la Sectoarele 3 și 4, controversate pentru mai multe decizii administrative, Hopincă a menționat spațiile verzi și proiectele de infrastructură.

„De la domnul Negoiță aș vrea să preiau modul extrem de profesionist și eficient în care sunt administrate spațiile verzi, vedem parcul IOR, vedem squarurile și aliniamentele, arată mult mai bine decât în Sectorul 2. De la primarul Daniel Băluță aș vrea să preiau preocuparea pentru investițiile în infrastructura de mobilitate, poduri și pasaje care pot rezolva deficiențele de trafic din anumite zone. De la primarul Sectorului 6 aș vrea să preiau această abordare holistică cu proiecte mai mici sau mai mari distribuite echitabil și echilibrat pe toată suprafața Sectorului, dar și implicarea comunității în decizia locală”, a explicat Hopică.

Întrebat cu cine a negociat o majoritate în Consiliul Local Sector 2, primarul a declarat că are un parteneriat solid cu PNL.

„Avem un parteneriat solid cu PNL cu care ne-am asumat acest drum pentru dezvoltarea Sectorului. Alături de acest parteneriat voi convoca consultări în această săptămână cu toate partidele reprezentate în Consiliul Local. Și am încredere că în jurul unui proiect administrativ serios vom reuși să strângem mai multe forțe politice”, a spus Hopincă. În sală a fost prezentă și Monica Anisie, președinte PNL Sector 2.

Din 27 de consilieri: PSD are 6, PNL 6, USR -7, PMP-2, Forța Dreptei – 1, REPER 2 și AUR 3.

Pentru a face majoritate simplă PNL și PSD au nevoie de 14 consilieri, deci lipsesc 2 și trebuie să negocieze cu celelalte partide politice. De asemenea, USR, PNL, REPER și Forța Dreptei sau PMP ar putea face majoritate simplă, chiar două treimi. Rămâne de văzut cum se vor desfășura negocierile.

În ceea ce privește stâlpișorii pusi de vechea administrație pentru a opri parcarea mașinilor pe trotuar, și foarte contestați de Rareș Hopincă în campania electorală, noul primar spune că o parte vor fi dați jos.

„Unii dintre aceștia care sunt un complet non-sens vor dispărea, alții care protejează la modul real pietonii, vor fi menținuți”, a explicat Hopincă.

Referitor la proiectele mari propuse în acest mandat, Hopincă a menționat două pasaje noi, unul pe Șoseaua Petricani și unul la intersecția Șoseaua Colentina cu Șoseaua Andronache și strada Gherghiței.

„Curățenie, infrastructură pentru mobilitate și spații verzi, acestea sunt cele mai importante proiecte. Avem cea mai subdezvoltată infrastructură pentru mobilitate din municipiul București, ceea ce coroborat cu faptul că avem cea mai mare densitate pe km2, produce deservicii reale locuitorilor sectorului 2. Avem nevoie de investiții în proiecte mari de infrastructură, pasajul de la Petricani, pasajul de la Andronache cu Gherghiței, avem nevoie de locuri de parcare, avem nevoie de spații verzi, fiindcă avem cea mai mică suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor din Municipiul București. Proiectele bune vor fi continuate.  

INTERVIURILE HotNews.ro