Sari direct la conținut

Profesorul de la Universitatea de Arhitectură din București, acuzat de hărțuire sexuală, și-a dat demisia 

Profesorul de la Universitatea de Arhitectură din București, acuzat de hărțuire sexuală, și-a dat demisia 
Universitatea de Arhitectură Ion Mincu - FOTO: Shutterstock

Profesorul de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București acuzat de hărțuire sexuală de mai multe studente a decis să demisioneze, a declarat rectorul universității, Marian Moiceanu, pentru Edupedu.ro

Decizia profesorului vine după ce, miercuri, rectorul UAUIM anunțase că va cere în Senatul universității demiterea cadrului didactic.

„Azi am primit demisia domnului conf.dr.arh. Dorin Ștefan Adam. Consider că este un demers firesc, responsabil, de asumare a unui comportament incompatibil cu calitatea de dascăl. Fiind o decizie unilaterală, voi lua act și voi demara imediat acțiunile de încetare a tuturor relațiilor contractuale”, a spus rectorul conform sursei citate anterior. 

În scrisoarea de demisie, profesorul punctează că este nevinovat, însă spune că își dă demisia pentru că întreaga situație aduce un prejudiciu de imagine universității și lui. 

Profesorul este acuzat că ar fi trimis, prin intermediul rețelelor sociale, mai multe poze indecente unor studente, scrie Edupedu.ro

Decizia de la Arhitectură vine în contextul în care, după investigația Snoop legată de profesorul Alfred Bulai, acuzat de agresiune sexuală și dat afară între timp de la SNSPA, Ministerul Educației a transmis că a cerut Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) să facă verificări în universități cu privire la cazurile de hărțuire sexuală.

INTERVIURILE HotNews.ro