Sari direct la conținut

Romania are un film in competitie, stand national si doua proiecte in lucru 

HotNews.ro

Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de scurtmetraj din lume, Clermont-Ferrand, se bucura intre 30 ianuarie si 7 februarie de o consistenta prezenta romaneasca. In competitie participa insa un singur film – „La drumul mare”, de Gabriel Sarbu. In schimb, Asociatia Esten’est organizeaza in premiera un stand national, Romanian Short Film Corner, unde va prezenta productia de scurtmetraje a ultimilor doi ani. Doua proiecte de scurtmetraj, semnate de Marian Crisan si Alexandru Mavrodineanu, au fost alese de Romanian Film Promotion pentru a cauta finantare in cadrul market-ului.

Asociatia Esten’est a alcatuit cu sprijinul CNC un catalog unde profesionistii din productia si distributia de film vor gasi informatii nu doar despre filme, dar si despre companiile de productie, cineastii, tehnicienii si actorii din Romania.

Fiecare tara care se respecta si are un astfel de stand e interesata sa ofere informatii cat mai complete despre productia sa de film. Organizarea unor astfel de standuri la mari festivaluri nu e doar scumpa, dar depinde de acceptul organizatorilor, care nu sunt obligati sa primeasca toate tarile lumii.

„Megatron” de Marian Crisan, „O zi buna de plaja” de Bogdan Mustata, „Lampa cu caciula” de Radu Jude, „Valuri” de Adrian Sitaru , „Falling Down” de Octavian Anton si „Sinopsis docu-drama” de Ciprian Alexandrescu se numara printre scurtmetrajele prezentate in Romanian Short Film Corner si in catalog.

„La drumul mare”, de Gabriel Sarbu, care ii are in distributie pe Claudia Prec si Andi Vasluianu, a fost inclus de organizatori in competitia internationala, ajunsa in acest an la a 21-a editie.

Alte doua proiecte de scurtmetraj participa prin intermediul Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc la pitch-urile care vor avea loc in cadrul market-ului, in speranta ca-si vor completa bugetele. Este vorba de „Camelia”, noul proiect al lui Marian Crisan si de „Muzica in sange”, in regia lui Alexandru Mavrodineanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro