Sari direct la conținut

Rusia ar putea fi forțată să anunțe o nouă mobilizare / Lipsa soldaților, dovedită și de incursiunea ucraineană din Kursk – Bloomberg

HotNews.ro
Rusia ar putea fi forțată să anunțe o nouă mobilizare / Lipsa soldaților, dovedită și de incursiunea ucraineană din Kursk – Bloomberg
Soldați ruși dintr-o coloană cu întăriri în regiunea Kursk - FOTO: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Pierderile umane ale Rusiei sunt la cele mai ridicate cote de la începutul războiului, motiv pentru care Moscova a fost forțată să majoreze bonusurile de recrutare pentru a evita o nouă mobilizare, însă până acum există puține semne că funcționează, scrie Bloomberg, citând surse apropiate Kremlinului și Ministerului Rus al Apărării. 

Nu se înregistrează noi soldați pentru a ține pasul cu pierderile din prima linie, care sunt la cel mai mare nivel de la începutul invaziei din februarie 2022, susțin sursele Bloomberg, potrivit Ukrainska Pravda.

În medie, mai mult de o treime din cotele de recrutare regionale nu sunt acoperite. 

Această situație ar putea obliga Rusia să ia în considerare o nouă mobilizare. Potrivit unei surse, oficialii ar putea deghiza acest lucru printr-o „rotație” menită să permită soldaților care luptă în prezent pe front să ia o pauză, în timp ce o altă sursă a spus că noua mobilizare ar putea fi solicitată încă din acest an.

Bloomberg a mai scris că incursiunea din regiunea Kursk a Ucrainei, care nu a fost întâmpinată cu o mare rezistență, subliniază provocările cu care se confruntă Kremlinul în acest război.

„Eșecul Rusiei de a învinge atacul ucrainean de până acum și de a restabili controlul graniței sale a scos la iveală lipsa rezervelor defensive. Moscova are sute de mii de trupe pe linia frontului în estul și sudul Ucrainei, unde se confruntă cu victime în creștere, în timp ce luptele sunt în mare parte într-un impas”, a scris Bloomberg.

INTERVIURILE HotNews.ro