Sari direct la conținut

Rusia: Luptele fac ravagii în jurul centralei nucleare de la Kursk. AIEA face apel la „maximă reținere”

HotNews.ro
Centrala nucleară Kursk din Rusia, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Centrala nucleară Kursk din Rusia, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a făcut vineri apel la prudență, în timp ce luptele fac ravagii în apropierea centralei nucleare ruse de la Kursk, o regiune în care forțele ucrainene au lansat o ofensivă majoră în urmă cu trei zile, potrivit AFP.

„În acest stadiu, aș dori să fac apel la toate părțile să dea dovadă de maximă reținere pentru a evita un accident nuclear care ar putea avea consecințe radiologice grave”, a declarat directorul general al organismului ONU, Rafael Grossi, într-un comunicat.

Misiunea diplomatică a Rusiei la Viena, citată de agențiile de presă ruse, a declarat că a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) că au fost găsite fragmente în spațiul centralei, posibil de la rachete doborâte, dar nu există nicio dovadă a vreunui atac direct asupra instalației.

Rusia se luptă de patru zile să facă față unei incursiuni militare ucrainene transfrontaliere în regiunea Kursk.

Citește și:

VIDEO Raid ucrainean în sudul frontului. Un punct strategic ocupat de ruși a fost atacat de forțele speciale ale Kievului

VIDEO Lovitură șocantă încasată de armata rusă pe propriul teritoriu: Un convoi militar cu sute de soldați a fost făcut praf în Kursk

INTERVIURILE HotNews.ro