Sari direct la conținut

Rusia pregătește blocada. Corveta modernă „Serghei Kotov" patrulează în Marea Neagră

HotNews.ro
Corveta Serghei Kotov, Foto: Elizaveta Becker / akg-images / Profimedia
Corveta Serghei Kotov, Foto: Elizaveta Becker / akg-images / Profimedia

Flota rusă de la Marea Neagră se poziţionează pentru blocada porturilor ucrainene după ce Moscova a suspendat acordul internaţional pentru transportul cerealelor, potrivit unor analişti britanici din domeniul apărării, informează dpa și Agerpres.

Corveta modernă a Rusiei „Serghei Kotov” patrulează deja pe traseul dintre Bosfor şi oraşul-port ucrainean Odesa, a declarat Ministerul Apărării britanic miercuri, în raportul său de informaţii cotidian despre războiul din Ucraina.

Raportul britanic susţine că „există o posibilitate realistă că aceasta va face parte dintr-un grup însărcinat să intercepteze navele comerciale despre care Rusia crede că se îndreaptă spre Ucraina”.

Rusia a rupt acordul pentru exportul cerealelor ucrainene

Rusia a lăsat să expire un acord cerealier internaţional săptămâna trecută în ciuda unor critici internaţionale severe, aminteşte dpa.

Acordul a fost încheiat pentru a ajuta la asigurarea furnizării de grâne către ţările care se bazează pe cerealele din regiunea sfâşiată de război.

Potrivit condiţiilor acordului, cerealele ucrainene erau exportate prin Marea Neagră şi Strâmtoarea Bosfor în Turcia.

Acum există temeri că foametea în ţările sărace va deveni şi mai mare, notează agenţia germană de presă.

Amplificarea confictului armat în zona Mării Negre

Sfârşitul acordului cerealier poate creşte acum intensitatea şi amploarea conflictului armat în zona Mării Negre, potrivit raportului britanic.

Secretarul de externe britanic James Cleverly a avertizat marţi că „Marea Britanie consideră că Rusia îşi poate escalada campania de distrugere a exporturilor alimentare din Ucraina vizând nave civile în Marea Neagră”.

Urmărește ultimele evoluții din a 518-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
tirolez • 2020-04-26 14:24:03
Felicitari, poate citeste si Orban.
3 4
imi_pasa_de_romania • 2020-04-27 01:15:19
Asa ar trebui si la noi... au fost riscuri si pe vremuri si cu greve ale profesorilor si cu multe. Mai bine pierzi un an decat sa iasa ceva mai grav. Nimic nu se compara cu sanatatea. Restul se repara, daca nu mai merge, cumperi ceva nou... dar la sanatate nu ai ce sa mai dregi. Copilasii trebuie protejati. Daca tot vor redeschide diverse in Romania, creste riscul imbolnavirii parintilor. De ce sa vina un risc si de la copii? Dar ma indoiesc ca Orban gandeste asa departe.
0 0
Luk • 2020-04-26 15:22:06
pe ce se bazeaza cand spune "este in joc sanatatea copiilor nostri"? Multumesc.
3 0
_Un stelist_ • 2020-04-26 16:39:27
Că pe sfaturile specialiștilor! Bine că nu ți’a cerut ție sfatul, i’ai fi spus că absolut totul este normal, nu există nicio pandemie cauzată de un virus nou, letal, despre care nu știm decât că e foarte contagios, nu’i așa specialistule?
0 2
gamma • 2020-04-26 16:53:02
Batranii si afacerile sufera cel mai mult .Dar are dreptate sa faca asa . Acum ca intram in scenariul englez (va aduceti aminte de cele 250000 morti estimate care l-au facut pe Boris sa-si schimbe opinia cu imunizarea de turma ? ) orice este non esential si poate fi amanat ar trebui amanat . Am eu asa o impresie ca strutocamila asta de raspuns in fata covidului pe care a montat-o vestul nu o sa-l pacaleasca pe dl SARS-CoV-2 .
0 0
gamma • 2020-04-26 16:59:15
Acum intelege lumea de ce a fost atata agitatie prin 2003 cu gripa aviara chit ca mureau doar pasari ?
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro