Sari direct la conținut

Șeful Ukrenergo, operatorul ucrainean al energiei electrice, urmează să fie demis – presă

HotNews.ro
Volodimir Kudrițkîi, șeful Ukrenergo / FOTO: Kirill Chubotin / UkrInform / Profimedia
Volodimir Kudrițkîi, șeful Ukrenergo / FOTO: Kirill Chubotin / UkrInform / Profimedia

Șeful operatorului ucrainean de energie electrică Ukrenergo, Volodimir Kudrițkîi, urmează să fie demis, a informat vineri Forbes Ucraina, citând patru surse familiare problemei, relatează Reuters.

Vestea vine în ziua în care comandantul forțelor aeriene a fost deja demis.

O sursă a spus că Kudrițkîi a refuzat să-și prezinte demisia după ce decizia a fost luată în timpul unei întâlniri cu președintele Volodimir Zelenski și cu oficiali de rang înalt.

Și Ukrainska Pravda, citând Ekonomichna Pravda, vorbește de detimerea acestuia.

O sursă a menționat că sectorul energetic a fost unul dintre subiectele discutate la ședința de astăzi a Statului Major al Comandantului Suprem.

„Au discutat modalități de a face față consecințelor ultimului atac rusesc și construcției de structuri de protecție. Kudrițkîi este acuzat de implementarea necorespunzătoare a deciziilor anterioare ale Statului Major al Comandantului Suprem Suprem și de slaba protecție a instalațiilor aparținând Ukrenergo”, spune sursa.

Ukrenergo nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Operatorul de stat se confruntă cu sarcina de a menține rețeaua electrică a Ucrainei în siguranță și stabilă pe parcursul războiului la scară largă cu Rusia, în timpul căruia Moscova a vizat sectorul energetic cu mai multe atacuri

În cel mai recent atac, Rusia a lansat luni peste 200 de rachete și drone, vizând în mare parte instalațiile energetice, au declarat oficialii de la Kiev.

Ukrenergo are sarcina de a proteja instalațiile energetice și de a se asigura că infrastructura energetică deteriorată este restaurată.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro