Sari direct la conținut

Seria "Povesti spuse-n romaneste" deschisa de Ion Caramitru si Horatiu Malaele, la ICR Londra

HotNews.ro
Ion Caramitru si Horatiu Malaele, Foto: ICR Londra
Ion Caramitru si Horatiu Malaele, Foto: ICR Londra

ICR Londra lansează, la Leicester Square Theatre, în cartierul teatrelor, Soho, din inima Londrei, duminică 26 mai 2013, seria spectacolelor destinate comunităţii româneşti, intitulată „Poveşti spuse-n româneşte”, cu spectacoul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”. Seria propune publicului românesc din Londra şi din împrejurimi întâlnirea cu mari actori, spectacole de teatru sau recitaluri din ţară, pe baza unor texte clasice sau contemporane româneşti şi universale.

Programul va continua pe data de 13 iulie, tot la Leicester Square Theatre, cu prezentarea spectacolului „Variaţiuni enigmatice” de Eric Emmanuel Schmitt, ce va aduce la Londra doi mari actori şi două temperamente diferite: Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, informeaza ICR Londra.

Această serie de spectacole se bazează pe o idee a producătorului independent Claudia Cîrlig şi este realizată de ICR Londra împreună cu mai mulţi parteneri locali.

„Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” este un duel seducător de fabule, vorbe de duh, povestiri, poezii şi amintiri susţinut de două legende ale teatrului românesc: Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele. Spectacolul, diferit de fiecare dată, graţie extraordinarei capacităţi de improvizaţie a acestor doi mari actori se împleteşte perfect cu violoncelul şi cu vocea lui Adrian Naidin.

Într-un interviu oferit ziarului „Diaspora Românească” din Londra, Ion Caramitru spunea: „Abia aștept întîlnirea cu românii mei din Londra. Pe mulți îi cunosc și îi admir pentru ce realizează acolo și sunt sigur că vor aprecia ce facem noi acasă mai ales că ne vom adresa lor în cea mai frumoasă limbă românească”, iar Horaţiu Mălăele mărturisea că de Londra îl leagă „Câţiva prieteni frumoşi şi fideli care ocrotesc în mine un dor constant, câteva turnee teatrale, premiera filmului meu Nunta mută, amintirea oamenilor luminaţi care au locuit sau traversat oraşul […]”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro