Sari direct la conținut

Primăria Sector 6: Circulația mașinilor nu va fi permisă pe promenada de la Lacul Morii, cu excepția echipajelor de intervenție, in cazul unor accidente

HotNews.ro
Promenada Lacul Morii 3, Foto: Primaria sector 6
Promenada Lacul Morii 3, Foto: Primaria sector 6

Circulația mașinilor nu va fi permisă pe promenada de la Lacul Morii, se arată într-un răspuns trimis de Primăria Sector 6 la solicitarea HotNews.ro. Menționăm că în studiul de fezabilitate se face referire de mai multe ori la „partea carosabil pietonală” si „îmbunătățirea circulației auto” după amenajarea acesteia, ceea ce a ridicat întrebări dacă va fi permis accesul mașinilor în zonă.

”Aleea de promenadă existentă în zona Lacul Morii va avea rol pietonal. Ea va fi putea fi utilizată doar de mașinile de intervenție (Pompieri, Ambulanță, forțe de ordine), în cazul producerii unor accidente sau a unor situații de urgență”, se arată în răspunsul trimis de Primăria Sector 6 la solicitarea HotNews.ro.

Primăria Sectorului 6 a afișat pe site studiile de fezabilitate pentru amenajarea promenadei de pe malul Lacului Morii și a insulei. Astfel, pe malul lacului se dorește amenajarea unei promenade de circa 2 km, pornind din zona Crângași până în dreptul insulei, ce va cuprinde o pistă de alergare și un cinema în aer liber. În ceea ce privește insula, acolo se dorește amenajarea unei plaje artificiale, a unui labirint cu apă, o zonă dedicată practicării sportului și o zonă de terase. Valoarea celor două proiecte este estimată la 30 milioane lei. Cele două zone se află în prezent în paragină.

Simulare cum va arăta promenada de pe malul lacului după reamenajare

”Prin modernizarea zonei de promenadă Lacul Morii se doreşte amenajarea unui perimetru de relaxare, ca o necesitate a zonei care se dovedește a fi tot mai populată în ultima vreme. Proiectul propune realizarea unei circulații pietonale (alei); dotarea cu o succesiune de elemente de mobilier urban; realizarea unui iluminat public ambiental eficient și în concordanță cu tematica; amplasarea unor grupuri statuare florale sau aranjamente florale ornamentale; realizarea unui sistem de supraveghere video; realizare spații de joacă, de sport și relaxare; realizare zona servicii alimentație publică; reabilitare construcții existente (pontoane, cabina pază); realizare zonă spectacole/cinema în aer liber”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Promenada va avea o lungime de 2 km și o lățime cuprinsă între 6 și 6,5 m. Pe toată lungimea digului va există o bandă dedicată exclusiv celor care aleargă. Valoarea totală a investiției este estimată la 17, 3 milioane lei cu TVA inclus.

În ceea ce privește reamenajarea insulei de pe Lacul Morii, aleile vor fi refăcute și vor fi amenajate patru zone dedicate: Intro Area, Beach Area, Sport Area și Gastro Area. Valoarea investiției este estimată la aproximativ 13 milioane lei, TVA inclus.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro