Sari direct la conținut

STB face o anchetă internă ca să vadă de ce șoferii nu dau drumul la aerul condiționat în mijloacele de transport public cu această dotare

HotNews.ro
Linia tramvaiului 21, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov
Linia tramvaiului 21, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

STB face o anchetă internă ca să vadă de ce șoferii nu dau drumul la aerul condiționat în mijloacele de transport în comun care au această dotare, a declarat luni, primarul general, Nicușor Dan. Primarul a declarat că nu este dorința sa sau a conducerii STB să se circule așa.

În ultimele săptămâni, mai mulți călători au sesizat pe rețelele de socializare că autobuze care aveau această dotare, nu aveau aerul condiționat pornit.

„Este posibil ca, din anumite motive, aerul condiţionat să fie în stare de funcţionare şi el să nu fie pornit. Nu este voinţa mea, a politicului sau a directorului STB să facă această economie”, a declarat Nicuşor Dan în vizita făcută luni la pasajul Doamna Ghica.

Primarul spune că majoritatea tramvaielor nu au aer condiționat, s-a încercat montarea acestei facilități pe tramvaiele vechi, însă au renunțat după ce mai multe tramvaie au luat foc din această cauză. Primarul spune că problema se va rezolva prin achiziționarea de noi autovehicule.

„În momentul în care vor veni cele 100 de troleibuze Solaris şi cele 100 de autobuze electrice, o să fim bine pe partea de autobuze, troleibuze. Pe partea de tramvaie, este dificil, pentru că a fost un experiment, s-a montat pe 60 de tramvaie instalaţie de aer condiţionat şi unul sau două dintre ele au luat foc, deci nu a fost soluţia cea mai potrivită, este şi foarte costisitoare. Cred că soluţia este să accelerăm achiziţia tramvaielor noi”, a explicat primarul general.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro