Sari direct la conținut

Clotilde Armand cere suspendarea peste noapte a numărătorii la sectorul 1: „Să închidă sacii într-o cameră sigilată”

HotNews.ro
Clotilde Armand, Foto: Inquam Photos / George Călin
Clotilde Armand, Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand a cerut suspendarea procesului de validare a rezultatelor din secțiile de votare din sector, cu sacii cu voturi puși într-o cameră sigilată, sub paza jandarmilor. Armand propune ca procesul să fie reluat marți dimineață, astfel încât reprezentanții secțiilor de votare să fie odihniți, ținând seama că au mai bine de 36 de ore de când nu au mai dormit.

„În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez”, a scris Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

În condițiile în care mai puțin de o treime din procesele verbale încheiate în secțiile de votare au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1, Armand a cerut ca procesul de validare să fie suspendat pe durata acestei nopți.

„Să închidă sacii și procesele verbale într-o cameră sigilată din Piața Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secțiile de votare, iar sacii și procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanții secțiilor de votare odihniți. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!”, a scris candidata USR.

Ea i-a reproșat lui premierului Ciolacu faptul că s-a pronunțat asupra câștigătorului alegerilor din sector, deși există nereguli în procesul de numărare.

„Situația este neclară, deoarece sunt diverse probleme. O parte din procesele- verbale sunt greșit întocmite, iar verificarea lor este greoaie. În cadrul acestui proces electoral se acumulează tot mai multe nereguli (…) Astăzi la sediul BES 1 a fost apelat numărul de urgență 112 după ce mai mulți președinți de secție au fost surprinși împreună cu reprezentantul PSD în BES 1 umblând în sacii de voturi care trebuiau să rămână sigilați”, a reclamat Clotilde Armand.

În jurul orei 16.30, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuță, avea cu 190 de voturi mai mult decât candidata USR, Clotilde Armand, conform rezultatevot.ro. Numărătoarea continuă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro