Sari direct la conținut

Rezultate alegeri europarlamentare 2024. Nicu Ștefănuță, singurul candidat independent care a câștigat un mandat în PE: Tinerii au echivalat seniorii, ceea ce este o mare, mare realizare

HotNews.ro
Nicu Ștefănuță alături de susținătorii săi, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Nicu Ștefănuță alături de susținătorii săi, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Nicu Ștefănuță a obținut al doilea mandat în Parlamentul European, reușind performanța de a fi singurul candidat independent câștigător, din șapte care au candidat. Eurodeputatul din Grupul Verzilor a declarat la Prima News că a „dus o luptă eroică”, pentru că a „dus lupta pentru o idee”, conform News.ro.

Singurul candidat independent care pleacă la Bruxelles a obținut peste 275.000 de voturi, după cum a scris Nicu Ștefănuță luni seară pe rețelele de socializare.

Într-o intervenție la emisiunea România Politică de la Prima News, europarlamentarul generației Z a vorbit despre rezultatul obținut.

„Campania a fost enorm de grea, extenuantă şi nu doar ce s-a văzut la TV. Noi lucrăm de peste 3 luni de zile, suntem în stradă, nonstop, am făcut semnăturile de bună, în stradă. Am avut nu ştiu câte piedici administrative şi de alt fel, dar am dus o luptă eroică, pentru că am dus o luptă pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid. Pentru România aceea care nu se vede neapărat, pe care multă lume o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, îi pasă şi de schimbări climatice şi de drepturile omului”, a spus Ştefănuţă, citat de News.ro.

Eurodeputatul a mai discutat și despre o Românie care există și care s-a văzut la vot: „Tinerii au echivalat seniorii, ceea ce este o mare, mare realizare”.

Despre planurile pentru mandatul din PE, Nicu Ştefănuţă a afirmat că se bucură că întăreşte mandatul verzilor europeni. „Probabil vom face parte din coaliţia de guvernare europeană, împreună cu alte partide, ca să formăm o majoritate anti-extremistă (..) Trebuie să salvăm Planul Verde european, pentru că este important să menţinem o direcţie, nu să schimbăm la doi, trei ani” a spus el, conform News.ro.

Despre USR: „Partidul este altul, mai poartă doar numele”

Nicu Ștefănuță a intrat în Parlamentul European în 2019, pe listele USR, partid în care a fost membru până în ianuarie 2023. A demisionat și de atunci este independent.

A fost întrebat la aceeași emisiune ce părere are despre rezultatul obținut de USR la alegeri.

„Partidul este altul, mai poartă doar numele. Oamenii nu mai sunt aceiaşi. Este un subiect încheiat. Eu am arătat o viziune progresistă, modernă, există suficienţi români verzi în România şi asta mi-am asumat de aproape doi ani, deja, şi îmi văd de viaţa politică”, a completat eurodeputatul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro