Sari direct la conținut

Csoma Botond: Rezultatul la europarlamentare a fost unul istoric pentru UDMR. Ne-au votat şi români

HotNews.ro
Lista candidaților UDMR, depusă la Biroul Electoral Central, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Lista candidaților UDMR, depusă la Biroul Electoral Central, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, consideră că rezultatul obţinut de UDMR la alegerile pentru Parlamentul European este unul istoric, el afirmând marți seară că lista de candidaţi a formaţiunii a fost votată şi de către români.

Csoma Botond a declarat, într-o emisiune la Prima News, că rezultatul obţinut de UDMR la alagerile pentru Parlamentul European este „istoric”.

„Pentru noi a fost un rezultat istoric obţinut la europarlamentare, aproape 580.000 de voturi, de 20 de ani nu am avut atât de multe. Electoratul nostru a înţeles miza acestor alegeri şi s-a comportat ca atare şi suntem bucuroşi că maghiarii din România vor fi prezenţi, în continuare, în PE”, a declarat liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, potrivit News.ro.

El a adăugat că UDMR a reuşit să convingă şi români să voteze pentru lista Uniunii pentru PE pentru că nu are doar un discurs etnic.

„Şi la Cluj am luat voturi de la români, dar am luat în Bacău, Constanţa, Galaţi şi la Bucureşti. Convingem şi români să ne voteze pentru că nu avem numai un discurs etnic”, a mai spus Csoma Botond.

Potrivit datelor transmise marţi de BEC, rezultatele provizorii indică următoarele procente obţinute de formaţiunile politice şi candidaţii care au participat la alegerile europarlamentare:

  • Alianţa PSD PNL – 48,65%
  • AUR – 14,95%
  • Alianţa Dreapta Unită – 8,64%
  • UDMR – 6,52%
  • Partidul SOS România – 5,04%
  • Partidul Reînnoim Proiectul European al României – 3,69%
  • Nicolae Ştefănuţă, independent – 3,06%

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro