Sari direct la conținut

PNL cere renumărarea voturilor după ce la Bistrița candidatul liberal a pierdut la o diferență de 8 voturi

HotNews.ro
Sediul Biroului Electoral Central (BEC), de la Romexpo, Foto: Agerpres
Sediul Biroului Electoral Central (BEC), de la Romexpo, Foto: Agerpres

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Bistriţa, Sorin Hangan, a anunțat miercuri că partidul depune contestație la Biroul Electoral Central împotriva deciziei Biroului Electoral Judeţean de a nu fi reverificate voturile date pentru funcţia de primar al municipiului, relatează Agerpres.

În alegerile municipale din Bistrița, candidatul PSD, Gabriel Lazany, a fost declarat câștigător cu opt voturi în fața liberalului Ioan Turc.

„În acest moment, suntem în situaţia în care colega noastră, deputatul Diana Morar, a trimis contestaţia la Biroul Electoral Central în care cerem renumărarea voturilor! În prealabil, Biroul Electoral Municipal a admis contestaţia noastră de renumărare a voturilor, însă Biroul Electoral Judeţean a admis contestaţia PSD-ului de a respinge decizia Biroului Electoral Municipal. Acum totul depinde de Bucureşti, de BEC!”, a anunțat Sorin Hangan pe Facebook.

Liberalul a subliniat că din punct de vedere procedural, juridic este ultima șansă”. „Într-o societate bazată pe respect şi corectitudine, nimeni nu ar trebui să înceapă un mandat asupra căruia să planeze o suspiciune. PSD şi candidatul acestui partid ar trebui să ştie şi să fie primii care să-şi dorească acest lucru”, a scris Sorin Hangan.

Potrivit proceselor verbale încărcate pe site-ul AEP, Gabriel Lazany, care este manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a obţinut 15.497 de voturi, iar Ioan Turc – 15.489.

Ioan Turc a devenit primar în urma alegerilor din 2020, după ce anterior municipiul fusese condus, timp de 12 ani, de un alt social-democrat, Ovidiu Creţu.

Pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa au fost cinci candidaţi: Ioan Turc – PNL, Gabriel Lazany – PSD, Călin Stan – ADU, Rodica Dobraniş – AUR şi Alexandru Toniuc – PNŢMM.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro