Sari direct la conținut

Cătălin Drulă cere demiterea imediată a lui Toni Greblă din fruntea AEP: „Frauda electorală nu trebuie tolerată”

HotNews.ro
Cătălin Drulă, președintele USR, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Cătălin Drulă, președintele USR, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Președintele demisionar al USR, Cătălin Drulă, îl acuză pe președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă” că a acționat ca „o marionetă PSD-PNL” și, sub conducerea sa, s-au desfășurat „cele mai mari fraude din istoria recentă”, motiv pentru care cere „demiterea imediată” a lui Greblă.

„Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă: frauda electorală nu trebuie tolerată! Toni Greblă, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie să plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt în plină desfășurare cele mai mari fraude electorale din istoria recentă. Este clar că Greblă a fost încă de la început doar unealta cu care Ciolacu și Ciucă au vrut să controleze alegerile cu orice preț”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

El invocă drept argumente pentru cererea sa situațiile de la alegerile pentru Sectoarele 1 și 2 unde USR a cerut renumărarea voturilor acuzând o fraudă. Candidații PSD-PNL la cele două sectoare sunt dați pe primul loc cu câteva sute de voturi avans.

„Ce se întâmplă la sectoarele 1 și 2 este bezna democrației. Refuzul mafiei PSD-PNL de a renumăra voturile, în ciuda tuturor dovezilor clare de fraudă, arată că sunt dispuși să închidă inclusiv democrația. Sute de voturi furate, procese verbale falsificate și un sistem electoral în derivă – toate acestea se întâmplă sub ochii lui Toni Greblă, care trebuie să își dea demisia”, mai spune Drulă.

„PSD-PNL și complicele lor, Toni Greblă, distrug democrația din România. Ne vom apăra voturile cu toate mijloacele. Nu vom permite ca voturile noastre să fie manipulate și furate de un sistem corupt construit de Ciolacu și Ciucă. Greblă și cei care l-au pus acolo trebuie să plătească pentru această fraudă în desfășurare și distrugerea încrederii oamenilor în alegeri”, încheie el.

Acuzații de fraude la Sectorul 1

Tot miercuri, Clotilde Armand a acuzat PNL și PSD, cele două partide care îl susțin pe contracandidatul ei, George Tuţă, cu care își dispută victoria la Primăria Sectorului 1, de fraudă electorală. Candidata ADU susține că o mie de buletine de vot de la o secție de votare „s-au evaporat”. Clotilde Armand reclamă o neregulă găsită într-un proces verbal de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr.

„Au mai dispărut 1.000 voturi. Din pixul PNL PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD și PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL! Să recapitulăm situația de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuințate și anulate. Unde sunt 1021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse?”, a scris Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Clotilde Armand a reclamat marți că alegerile la Sectorul 1 au fost „profund viciate” și a cerut din nou numărătoarea voturilor. Ea a vrut să depună plângere penală la ICCJ împotriva lui Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permantente, însă nu a putut pentru că se încheiase programul cu publicul. Ulterior, Armand a publicat pe Facebook un alt proces-verbal care ar arăta că a fost furată la numărătoare.

Primarul Sectorului 1 susține că trebuie renumărate voturile din mai multe secții de votare, întrucât modul în care au fost validate rezultatele nu este conform cu realitatea din secții.

Contracandidatul său George Tuţă, susţinut de PSD-PNL, spune că el este câştigătorul alegerilor.

Conform rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, George Tuţă înregistrează până acum 36,53% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,85%. Prezenţa la vot la alegerile locale în Sectorul 1 a fost 46,31%.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro