Sari direct la conținut

George Tuţă susține că are 681 de voturi în plus faţă de Clotilde Armand, înainte de centralizarea voturilor din ultimele 3 secții ale Sectorului 1

HotNews.ro
George Tuță, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
George Tuță, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Candidatul PNL la Primăria Sectorului Sectorului 1, George Tuţă, a declarat miercuri că are cu 681 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, înainte ca Biroul Electoral al sectorului să centralizeze ultimele trei secţii de votare din sector, informează News.ro. El a adăugat că lucrurile nu se mai pot schimba în privinţa învingătorului.

„Suntem în ultima etapă a procesului electoral. Sunt ultimele trei secţii care predau procesele verbale Biroului Electoral de sector. Acum se centralizează ultimele trei secţii de vot care validează diferenţa, avantajul de 681 de voturi dintre mine şi doamna Armand”, a afirmat George Tuţă, într-o conferinţă de presă.

Liberalul a adresat mulţumiri celor care i-au fost alături în campanie, mai ales lui Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1, căruia i-a făcut promisiunea de a continua proiectele „care au transformat Sectorul 1 în capitala Capitalei”.

Totodată, întrebat dacă e primarul Sectorului 1, Tuţă a răspuns:„Lucrul acesta îl va spune Biroul Electoral de Sector. Centralizarea noastră şi înainte de cele trei secţii care se centralizează acum este cu aceeaşi diferenţă şi cu mine pe primul loc”.

Candidatul liberal a mai spus că după încheierea acestei etape, cea de centralizare a voturilor din cele trei secţii, va fi realizat procesul verbal al Sectorului 1 care va ajunge la Biroul Electoral de Circumscripţiei al Municipiului Bucureşti, unde rezultatul final va fi aprobat şi prezentat tuturor.

Despre scenariul în care cererea de renumărare a voturilor formulată de Clotilde Armand să fie acceptată, Tuţă a precizat că din cele 167 de secţii, în 163 deja toate deciziile de aprobare a proceselor verbale au fost luate prin unanimitate.

„Adică inclusiv a reprezentanţilor domniei sale. Tot procesul a fost extrem de transparent, toţi candidaţii au avut acces, au fost prezenţi acolo, nu au fost intervenţii. De fiecare dată dacă a fost o suspiciune sau o greşeală, acestea au fost îndreptate. Nu există niciun fel de argument prin care ceva să nu fi fost la locul lui în această perioadă”, a conchis liberalul.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a solicitat miercuri demiterea imediată a lui Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis „cele mai mari fraude electorale” din istoria recentă a României.

„Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă: frauda electorală nu trebuie tolerată! Toni Greblă, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie să plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt în plină desfăşurare cele mai mari fraude electorale din istoria recentă. Este clar că Greblă a fost încă de la început doar unealta cu care Ciolacu şi Ciucă au vrut să controleze alegerile cu orice preţ. Ce se întâmplă la sectoarele 1 şi 2 este bezna democraţiei. Refuzul mafiei PSD-PNL de a renumăra voturile, în ciuda tuturor dovezilor clare de fraudă, arată că sunt dispuşi să închidă inclusiv democraţia”, a scris Drulă, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Tot miercuri, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală.

Candidatul Alianței Dreapta Unită spune că există suspiciuni documentate că au fost fraudate peste 2.000 de voturi. În fața Biroului Electoral de Sector a avut loc un protest USR pentru susținerea lui Mihaiu, la care au participat și primarii Elena Lasconi și Lucian Viziteu.

Și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a continuat miercuri să acuze fraude în multe secții de votare, spunând că au dispărut 1.000 voturi și că depune plângeri penale.

Conform rezultatelor parțiale anunțate de BEC, Armand și Mihaiu sunt la câteva sute de voturi în spatele contracandidaților săi de la PSD-PNL, George Tuță și Rareș Hopincă.

La rândul său, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a dat vina pe primari pentru scandalul de la unele birouri electorale din țară, unde oamenii au stat la cozi zeci de ore pentru a depune sacii cu buletinele de vot și procesele verbale, și a declarat că este convins că miercuri va fi finalizat procesul de numărare și verificare a voturilor în toate județele și în sectoarele din București.

Citiți și:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro