Sari direct la conținut

Echipa lui Trump nu contestă suficiente voturi pentru a putea câștiga în Pennsylvania

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Profimedia Images / AFP / Brendan SMIALOWSKI
Donald Trump, Foto: Profimedia Images / AFP / Brendan SMIALOWSKI

Echipa de campanie a președintelui Donald Trump a intentat mai multe procese în cinci state în cadrul alegerilor din 2020. Dar dacă vrea să invalideze victoria proiectată a democratului Joe Biden, echipa lui Trump are nevoie de o victorie în Pennsylvania, scrie Business Insider.

Trump ar trebui să conteste cumva avantajul de 45.000 de voturi al lui Biden în Pennsylvania și să câștige Arizona, Georgia și Alaska. Dar procesele intentate până acum de echipa lui Trump nu oferă o cale spre victorie.

Într-o plângere de 85 de pagini depusă luni la o curte federală din Pennsylvania, campania președintelui republican a identificat aproximativ 14.000 de voturi pe care le contestă.

Echipa lui Trump susține însă că numeroase alte nereguli au avut loc în procesul electoral din acest stat, afirmând, de exemplu, că observatorii săi nu au primit acces în secțiile de votare.

Aceasta afirmă de asemenea că buletinele de vot trimise prin poștă au fost numărate printr-un proces diferit de buletinele de vot exprimate personal, într-un mod care este incorect și că listele electorale nu sunt actualizate.

Folosind aceste argumente, echipa lui Donald Trump afirmă că voturile de la nivelul întregului stat nu ar trebui certificate.

Dar când vine vorba de exemple punctuale de voturi care au fost exprimate incorect, numărate incorect sau care nu au fost numărate, campania Trump vine cu doar câteva exemple.

Cea mai mare parte a voturilor pe care le contestă, 14.000, sunt exprimate în Comitatul Delaware, unde Biden conduce cu 85.000 de voturi, conform datelor din Desk Desk HQ publicate de Insider.

Comitatul respectiv a raportat că a primit 113.000 de buletine de vot prin corespondență pe 4 noiembrie, a doua zi după ziua alegerilor, iar ulterior a revizuit acest număr la 127.000.

Campania Trump afirmă că „nu a primit nicio explicație” de unde provin acele 14.000 de buletine suplimentare. Un reprezentant al comitetului electoral din Comitatul Delaware nu a răspuns imediat cererii Insider pentru comentarii.

Procesul susține, de asemenea, că alte 14 buletine de vot sunt cu probleme:

  • Doi alegători din comitatul Fayette, Pennsylvania, au declarat că au primit în poștă buletinele de vot deja completate. Un procuror din acest comitat, citat în plângerea formulată de echipa lui Trump a declarat în luna octombrie că investighează incidentul
  • Nouă buletine militare au fost găsite într-un coș de gunoi în plicuri nemarcate. Procurorii federali au declarat în septembrie că investighează incidentul. Nu este clar dacă voturile au fost exprimate în alegerile primare sau generale din Pennsylvania
  • Doi alegători au avut voie să voteze în persoană, chiar dacă lucrătorii de la secția de vot îi înregistraseră deja că au votat prin corespondență, susține plângerea. Echipa de campanie a lui Trump nu a menționat nicio sursă pentru această acuzație iar avocații care au intentat procesul nu au răspuns imediat solicitării Insider pentru mai multe informații
  • Unui alegător i s-a refuzat un buletin de vot provizoriu după ce a încurcat trimiterea buletinului primit prin poștă, conform procesului. Campania Trump nu a menționat o sursă pentru acuzație și nici nu a denumit persoana căreia i s-a refuzat votul iar avocații care au intentat procesul nu au răspuns imediat solicitării Insider pentru mai multe informații

Însă numărul de voturi contestate de echipa de campanie a lui Donald Trump este cu mult mai mic decât marja de victorie a democratului Joe Biden.

Frauda electorală este extrem de rară în SUA, notează Business Insider. Fundația Heritage, un think-thank conservator, a constatat într-o analiză recentă că doar aproximativ șase din 10 milioane de voturi exprimate au fost identificate ca ilegale și au dus la o condamnare penală.

În pledoaria cazului său, campania Trump a identificat doar trei cazuri de fraudă electorală în Pennsylvania din 1999.

Campania Trump încearcă, de asemenea, să se alăture unui proces în care Partidul Republican din Pennsylvania vrea să obțină la Curtea Supremă invalidarea buletinelor de vot care au fost trimise prin poștă de ziua alegerilor din 3 noiembrie, dar care au ajuns mai târziu la centrele de numărare a voturilor.

Oficialii statului au identificat doar 7.800 de astfel de buletine de vot, a declarat Jacklin Rhoads, purtătoarea cuvânt a procurorului general din Pennsylvania, pentru Bloomberg.

Chiar dacă echipa lui Trump ar câștiga ambele procese și fiecare dintre aceste voturi anulate ar fi fost exprimate pentru contracandidatul său, Donald Trump tot nu ar câștiga Pennsylvania.

Citește și:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro