Sari direct la conținut

Studiu. Cât rezistă coronavirusul în aer și pe obiecte

HotNews.ro
Studiu. Cât rezistă coronavirusul în aer și pe obiecte

Noul coronavirus care provoacă boala COVID-19 rezistă pentru mai multe ore până la zile în aerosoli și pe suprafețe, potrivit unui nou studiu al Institutului Național de Sănătate al Statelor Unite, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Universitatea din California, și al Universității Princeton publicat în The New England Journal of Medicine.

Cercetătorii au descoperit că sindromul respirator acut sever 2 (SARS-CoV-2) este detectabil în aerosoli până la 3 ore, până la 4 ore pe cupru, până la 24 de ore pe carton și 2-3 zile pe plastic și oțel inoxidabil. Rezultatele aduc informații cheie care sugerează că oamenii s-ar putea să se infecteze cu virusul prin aer și după ce au atins obiecte contaminate.

Cercetătorii Institutului Național de Sănătate al SUA au comparat modul în care mediul afectează SARS-CoV-2 și SARS-CoV-1, care provoacă SARS.

SARS-CoV-1, la fel ca succesorul său care circulă acum în lume, a apărut în China și a infectat peste 8.000 de oameni în 2002 și 2003. Acesta a fost eradicat prin măsuri de izolare, identificarea contacților și nici un caz nu a mai fost depistat din 2004. SARS-CoV-1 este coronavirusul uman cel mai apropiat de SARS-CoV-2. În ceea ce privește rezistența, cele două virusuri s-au comportat similar, dar din păcate eșuează să explice de ce COVID-19 a devenit o epidemie atât de mare.

Studiul a încercat să simuleze contaminarea suprafețelor din casă și din spital, prin tuse și atingerea obiectelor de către o persoană infectată. Cercetătorii investighează acum cât a rămas virusul pe aceste suprafețe.

  • Dacă viabilitatea celor două coronavirusuri este similară, de ce SARS-CoV-2 produce mai multe cazuri? Dovezile arată că persoanele infectate cu noul coronavirus ar putea să răspândească virusul fără să recunoască simptomele. Acest lucru ar putea face ca măsurile de control a bolii care au fost eficiente în SARS-CoV-1 să fie mai puțin eficiente împotriva succesorului
  • Spre deosebire de SARS-CoV-1, cele mai multe cazuri secundare de transmitere a noului coronavirus apar mai degrabă în spații comunitare decât în unități medicale. Cu toate acestea, unitățile medicale sunt de asemenea vulnerabile contaminării și răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar rezistența SARS-CoV-2 în aerosoli și pe suprafețe cel mai probabil contribuie la transmiterea virusului în unitățile medicale.
Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro