Elefanţii din Thailanda au devenit victime colaterale ale pandemiei COVID-19
În Thailanda, ca peste tot în lume, epidemia de coronavirus a dus la scăderea dramatică a veniturilor generate de industria de turism, iar printre victimele colaterale se numără elefanţii. Câteva mii de elefanţi se confruntă cu lipsa hranei în urma scăderii veniturilor, relatează Mediafax.
Absenţa totală a turiştilor face ca stăpânii şi îngrijitorii celor aproximativ 4.000 de elefanţi aflaţi în captivitate, folosiţi ca atracţii turistice, să se confrunte cu dificultăţi în ceea ce priveşte hrana animalelor. Elefanţii au nevoie de aproximativ 200 de kilograme de hrană zilnic.
Lek Chailert, fondator al Save Elephant Foundation, a declarat pentru BBC: „Dacă nu primim sprijin pentru a-i ţine în siguranţă, aceşti elefanţi, unele dintre femele fiind gestante, vor muri de foame sau vor fi scoşi pe străzi la cerşit”.
De asemenea, unii vor fi vânduţi unor grădini zoologice, iar alţii ar putea fi puşi să care buşteni, activitate interzisă oficial încă din 1989.
Kerri McCrae, managerul unui sanctuar din nordul Thailandei, a declarat că sătenii din apropiere au adus şapte elefanţi în parc pentru că nu mai câştigau bani din turism.
Aceasta a mai explicat că o altă problemă este diminuarea habitatului natural: „Nu mai sunt suficiente păduri pentru a-i hrăni”. Thailanda a raportat peste 1.750 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 12 decese.