Sari direct la conținut

Agenţia Europeană a Medicamentului se va pronunța marţi asupra vaccinului Johnson & Johnson

HotNews.ro
Vaccin anticoronavirus UE, Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Vaccin anticoronavirus UE, Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că își va da marţi avizul cu privire la vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson, a cărui utilizare a fost suspendată recent în Statele Unite şi în Europa din cauza apariției unor cazuri rare de formare de cheaguri sangvine după administrarea acestui ser, relatează AFP.

EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam, a subliniat vineri într-un comunicat că va organiza pe 20 aprilie, de la ora 15:00 GMT (18:00, ora României), o „conferinţă de presă online cu privire la concluziile raportului său de evaluare a siguranţei” acestui vaccin unidoză dezvoltat de Johnson & Johnson.

Autorităţile americane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi „o pauză” în utilizarea vaccinului Johnson & Johnson pentru a permite realizarea unei anchete ce vizează apariţia unor cazuri grave de cheaguri sangvine la mai multe persoane inoculate cu acest ser în Statele Unite.

Respectiva suspendare a fost prelungită în ziua următoare cu cel puţin o săptămână, după ce experţii dintr-un grup de analiză au anunţat că vor avea nevoie de mai mult timp pentru a investiga acele cazuri.

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a declarat la rândul său marţi că „a luat decizia de a amâna distribuirea” vaccinului său anti-Covid în Europa, după recomandarea de suspendare a utilizării acestuia în Statele Unite.

O persoană a murit de tromboză în SUA după ce a primit acest vaccin, a anunţat marţi un responsabil al Agenţiei Americane a Medicamentelor (FDA). Alte șase cazuri ale unor femei care au dezvoltat forme grave de cheaguri sangvine, asociate cu niveluri scăzute de trombocite, după ce au primit vaccinul Johnson & Johnson, au fost semnalate pe teritoriul american.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro