Sari direct la conținut

„Pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate”. Vineri s-a inaugurat centrul mobil de vaccinare antiCOVID de la Piața Obor

HotNews.ro
O portie de mici cu mustar, ispita pentru vaccinare, Foto: Freepik
O portie de mici cu mustar, ispita pentru vaccinare, Foto: Freepik

​La Piața Obor din București s-a deschis, de vineri dimineață, un centru mobil de vaccinare, iar cei care se imunizează acolo contra COvid-19 vor fi recompensați de patronii unei terase cu ”o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”, a anunțat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

”Mulțumesc, Times New Roman , umorul vostru e contagios”, a scris edilul pe Facebook, făcând referire la un articol de pe site-ul de satiră, intitulat ”Aşa da! Guvernul lansează în toată ţara campania ‘Mici, bere şi Pfizere’”.

”Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei 2 viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, ce este probabil „cea mai vizitată” de bucureșteni. Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor ‘mici de la Obor’ vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”, a spus Radu Mihaiu.

„Caravana de la Obor” – un nou centru de vaccinare mobil, va fi inaugurată vineri, iar cetățenii se pot vaccina rapid și fără programare cu Pfizer și Johnson & Johnson, serul într-o singura doză.

Programul centrului: Vineri și Sâmbătă (11 si 12 iunie): 8-20. Duminică: 8-18.

”Hai să avem sănătate…și poftă bună”, a mai scris primarul sectorului 2 pe rețeaua de socializare, subliniind ”ca să fie clar pentru toată lumea, că primaria nu plătește absolut niciun ban pe acești mici, ei fiind contribuția integrala și voluntara a Terasei Obor. Mulțumim.”

Stimulentele pentru vaccinare, o idee încă dezbătută în România

Ce facem în această perioadă, când este clar că ritmul vaccinării a scăzut în România? O întrebare aflată pe buzele multora dintre noi în această perioadă. Există, aparent, două tipuri de soluții, spune Vlad Mixich, expert în politici de sănătate: oferirea de stimulente materiale/financiare pentru a încuraja prezentarea la vaccinare și condiționarea accesului la anumite „experiențe” sociale de calitatea de vaccinat.

În urmă cu o lună, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spunea că nu se discută, la acest moment, despre stimulente financiare care să fie acordate celor care se vaccinează anti-Covid.

În ceea ce privește alt tip de stimulent, ministrul anunță că se discută ca măsurile de relaxare să fie „mai multe pentru cei vaccinați”.

Pe de altă parte, recent, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că românii ar putea ajunge pe viitor chiar să plătească pentru a se vaccina contra Covid-19. Orban susține că statul român ar putea schimba procedura de vaccinare, iar gratuitatea să rămână doar pentru persoanele vulnerabile.

Unele țări nu au însă rețineri în a oferi diferinte stimulente pentru vaccinarea contra coronavirusului, în unele state ale SUA cei imunizați primind bani, bere sau chiar joint-uri cu marijuana. Un alt exemplu este Serbia, unde în luna mai cei care s-au dus la vaccinare au primit câte 25 de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro