FOTO Cum arată epuizarea cadrelor medicale din România. O asistentă de la Spitalul Pantelimon se odihnește pe o cutie de carton
O asistentă de la Spitalul Sf. Pantelimon din București a fost fotografiată în acest weekend în timp ce își trăgea sufletul folosindu-se de o cutie de carton pe post de scaun, arată o postare a paginii Ro Vaccinare.
”Epuizare…
O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU.
Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă.
Și? Urgențele continuă să vină!
Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri.
Vă rugăm: mergeți la vaccinare. Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, arată postarea Ro Vaccinare.
Reamintim că spitalele din România sunt copleșite din cauza numărului mare de pacienți Covid, dar și a severității formelor de boală cu care ajung pacienții la spital.
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a afirmat că ”faţă de valul 3 am triplat consumul de oxigen” pentru pacienții Covid. Potrivit medicului, situația extrem de dificilă este cauzată de faptul că sunt pacienți cu forme extrem de severe care necesită debit mare de oxigen.
Duminică președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a anunțat că Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România pentru a înțelege de ce o țară cu acces la toate vaccinurile anti-Covid are o rată atât de scăzută de imunizare.
„Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută. Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a declarat Daniel Coriu la Digi24.