Sari direct la conținut

După 30 de ani, un nou cult religios va fi recunoscut oficial în România / Hotărârea de Guvern care îl aprobă este deja pregătită

HotNews.ro
Isus, rastignit ce cruce, Foto: Hotnews
Isus, rastignit ce cruce, Foto: Hotnews

​Cultele oficial recunoscute de Stat sunt în număr de 18 de mai mult timp, știu că urmează acum să apară al 19-lea cult, există un proiect de HG care urmează să fie aprobat în viitorul apropiat, a spus marți Cătălin Raiu, director în cadrul INS, la o conferință organizată pe tema Recensământului, cu participarea reprezentanților cultelor din România.

Cel de-al 19-lea cult se numește ”Adunările lui Dumnezeu din România” și îl are ca lider local pe Ioan Ceuță. ”Ne-am dus la Secretariatul de Stat pentru Culte ca să discutăm de Adunările lui Dumnezeu de a se transforma în cult și conducerea Secretariatului ne-a spus: “În 30 de ani nimeni n-a depus actele să devină cult”, se arată pe pagina de Internet a viitorului cult oficial.

Cine sunt fondatorii

Miscarea si-a facut aparitia la Topeka, Kansas, SUA, in ianuarie 1901, Prima intalnire a noii organizatiia avut loc in Hot Springs, Arkansas, in aprilie 1914, unde s-au adunat peste 300 de lideri de biserici, si abia dupa trei zile petrecute in rugaciune, au inceput sa discute organizarea noii miscari. Bisericile independente reprezentate au decis sa formeze o noua organizatie in care biserica locala sa aiba autonomie deplina. De aceea pana astazi, Adunarile lui Dumnezeu cred in autonomia bisericii locale. Astfel a luat fiinta Consiliul General al Adunarilor lui Dumnezeu. Dupa numai doi ani de activitate, organizatia nou fondata devine constienta de necesitatea emiterii unor standarde doctrinale.

In Romania, aceasta organizatie a functionat pana in anul 1950, cand a fost inchisa de autoritatile comuniste, asa cum s-a intamplat si cu Biserica greco-catolica. Dupa 1989, Adunarile lui Dumnezeu au fost reinfiintate. Persoana care a avut viziune pentru începerea noii organizatii este Rev. Bobby Beard, care a fost misionar si director pentru Europa de Est a organizatiei Assemblies of God, se arată pe pagina de net a mișcării

Celelalte culte religioase recunoscute în țara noastră sunt:

» Biserica Ortodoxă Română

» Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara

» Biserica Romano-Catolică

» Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

» Arhiepiscopia Bisericii Armene

» Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România

» Biserica Reformată din România

» Biserica Evanghelică C.A. din România

» Biserica Evanghelică Lutherană din România

» Biserica Unitariană Maghiară

» Cultul Creștin Baptist- Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România

» Biserica Creştină După Evanghelie din România

» Biserica Evanghelică Română

» Cultul Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România

» Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România

» Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România- Cultul Mozaic

» Cultul Musulman

» Organizaţia Religioasă “Martorii lui Iehova”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro