Reportaj CBS în România cu trupele de elită din Divizia 101 Aeropurtată a SUA: „Apărăm fiecare centimetru de pământ NATO”
Postul CBS a realizat un reportaj din România cu trupele de elită ale SUA din Divizia 101 Aeropurtată, cunoscută sub numele de „Screaming Eagles”.
Divizia a fost desfășurată în România, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina într-un exercițiu NATO de apărare.
For the first time in 80 years, the U.S. has moved and deployed in #Europe the elite 101st Airborne Division „Screaming Eagles,” consisting of 4,700 troops
The division was deployed in #Romania a few kilometers from the border with #Ukraine. pic.twitter.com/OOfROMwwem
— NEXTA (@nexta_tv) October 22, 2022
„Suntem gata să apărăm fiecare centimetru de pământ NATO”, a declarat generalul John Lubas, comandantul adjunct al diviziei, pentru CBS New.
Divizia 101 Aeropurtată este o divizie de infanterie ușoară a Armatei Statelor Unite, specializată în operațiuni de asalt aerian. Poate planifica, coordona și executa mai multe operațiuni de asalt aerian de dimensiunea unui batalion pentru a ocupa terenul.
Divizia amintită a fost trimisă din august în statele membre NATO pentru a ajuta la protejarea flancului estic al alianței.
„La 78 de ani de la debarcarea pe plajele din Normandia, Divizia Aeropurtată 101 (Asalt Aerian) a Forțelor Terestre ale SUA a revenit în Europa, ca urmare a angajamentului ferm al SUA față de securitatea regiunii Mării Negre și a Aliaților NATO. Divizia 101 este o unitate de elită și de răspuns rapid a Armatei SUA, iar astăzi și-a prezentat drapelul de luptă la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, printr-o ceremonie urmată de o demonstrație de asalt aerian, organizată împreună cu Forțele Armate Române.”, se arăta într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei SUA în România.
„Acești bărbați și femei sunt dislocați aici ca parte a angajamentului Americii față de siguranța și securitatea Alianței NATO. Ei lucrează îndeaproape cu bărbații și femeile din armata României și din alte forțe aliate în sprijinul posturii de descurajare și apărare a Flancului Estic al NATO”, spunea pe 30 iulie David Muniz, șeful misiunii diplomatice a SUA la București.
Într-o declarație postată pe Twitter, pe 11 august, Misiunea SUA la NATO a declarat că aproximativ 2.400 de soldați au fost trimiși în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia, „pentru a-i asigura pe aliații noștri și a-i descuraja pe adversarii noștri”.
_______
Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro